Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ΕΕ θέλει 5G Και όχι Wi-Fi στα αυτοκίνητα!

Ελλάδα 21:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ΕΕ θέλει 5G Και όχι Wi-Fi στα αυτοκίνητα!

ΝΕΑ

Η ΕΕ θέλει 5G Και όχι Wi-Fi στα αυτοκίνητα!

ΝΕΑ

Καταψηφίστηκε η πρόταση της ΕΕ για τη διατήρηση του Wi-Fi ως στάνταρ της συνδεσιμότητας για τα μελλοντικά οχήματα

Advertisement
Advertisement

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η τεχνολογία 5G έναντι του κλασικού Wi-Fi στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο της ΕΕ για την υιοθέτηση του Wi-Fi ως στάνταρ προδιαγραφής απορρίφθηκε από 21 από τα 28 κράτη που ψήφισαν.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα η VW, η Τoyota και η Renault φαίνεται ότι ηττήθηκαν καθώς υποστήριζαν το πρότυπο του Wi-Fi.

Οι νομοθέτες της ΕΕ ενέκριναν το σχέδιο Wi-Fi με τεχνολογία 5G που προωθούνται από την BMW και την Qualcomm.

Η Κομισιόν θέλει να θέσει κριτήρια αναφοράς για τα συνδεδεμένα με το Διαδίκτυο αυτοκίνητα, μια αγορά που θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ για αυτοκινητοβιομηχανίες, τηλεπικοινωνιακούς φορείς και κατασκευαστές εξοπλισμού, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Advertisement

Το ζήτημα έχει χωρίσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις τεχνολογικές βιομηχανίες και προκάλεσε έντονη άσκηση πίεσης και από τις δύο πλευρές αναζητώντας ένα μερίδιο μιας δυνητικά κερδοφόρας αγοράς.

Οι υποστηρικτές της τεχνολογίας Wi-Fi επίσης περιλαμβάνουν επίσης τα συστήματα NXP, Autotalks και Kapsch TrafficCom. Η τεχνολογία συνδέει κυρίως αυτοκίνητα με άλλα αυτοκίνητα.

Advertisement

Οι υποστηρικτές των 5G περιλαμβάνουν τις ετραιρείες Daimler, Ford, PSA Group, Deutsche Telekom, Ericsson, Huawei, Intel, Qualcomm και Samsung.

Η Επιτροπή υπερασπίστηκε τη στάση της σχετικά με την τεχνολογία Wi-Fi, λέγοντας ότι είναι διαθέσιμη, σε αντίθεση με την 5G, και θα συμβάλει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Οι κριτικοί ανέφεραν ότι η απαίτηση να τροποποιηθούν οι νέες τεχνολογίες για να είναι συμβατές με τις παλαιότερες τεχνολογίες δεν είναι ρεαλιστική και θα έβαζε φρένο στην καινοτομία.

Advertisement

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Μεταφορές ανέφερε ότι: «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τα κράτη-μέλη για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες τους και να βρούμε μια κατάλληλη λύση».