Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι δέκα πιο σπάνιες Porsche σε δημοπρασία

Ελλάδα 6:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι δέκα πιο σπάνιες Porsche σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Οι δέκα πιο σπάνιες Porsche σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Δεν συναντάμε κάθε μέρα τέτοιες ευκαιρίες. Πριν ετοιμάσετε τα μπλοκ των επιταγών σας να σας πούμε πως τόσο σπάνια μοντέλα δεν βγαίνουν συχνά προς πώληση και για τον λόγο αυτό είναι ευκαιρία.

Advertisement
Advertisement

Μοντέλα με περιορισμένη παραγωγή, μοναδικών προδιαγραφών, με ελάχιστα χιλιόμετρα και χαρακτηριστικά τα οποία τα κάνουν ιδιαίτερα. Η συλλογή του Jan Koum έχει μόνο (ή στο μεγαλύτερο μέρος της) τέτοιες Porsche.

Αν αναρωτιέστε, ποιος είναι και που βρήκε τα χρήματα ο Koum σας πληροφορούμε πως αρκετά από αυτά τα έχετε δώσει εσείς και εμείς, γιατί ο 42χρονος είναι ο συνιδρυτής της εφαρμογής WhatsApp.

Advertisement
Advertisement

Ο Ουκρανός προγραμματιστής και νούμερο 62 στην λίτσα του Forbes με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στις ΗΠΑ (με “αξία” 7,5 δις δολάρια) είναι γνωστός για τη αγάπη του στα μοντέλα της Porsche και πολλά από αυτά τα έχει δημιουργήσει στο ειδικό τμήμα της Γερμανικής εταιρίας με δικές του προδιαγραφές.

porsche10b

Σύμφωνα με δηλώσεις του θέλει να ανανεώσει τον στόλο των αυτοκινήτων του και πουλά 10 μοναδικά μοντέλα από την συλλογή του. Την πώληση έχει αναλάβει ο οίκος Gooding & Company στην δημοπρασία στο Amelia Island τον Μάρτιο και μάλιστα χωρίς να έχουν κατώτερη τιμή.

Advertisement

Ανάμεσα στα δέκα μοντέλα υπάρχουν αγωνιστικά αλλά μοντέλα (περιορισμένης) παραγωγής, των τελευταίων 25 χρόνων. Ξεχωρίζουν οι αερόψυκτες 911 RS από τα 1990s (964 Carrera RS Lightweight, 964 Carrera RS 3.8 (μία από τις 55, που κατασκευάστηκαν) και μία 993 Carrera RS 3.8, όλες γνήσιες και σε εξαιρετική κατάσταση.

porsche10a

Advertisement

Επιπλέον πωλούνται μία Porsche 997 GT3 RS 4.0 του 2011 (η μοναδική στις ΗΠΑ με κεραμικά φρένα), μία Cayman GT4 σε χρώμα Speed Yellow και μία 918 Spyder με το πακέτο εξοπλισμού Weissach package. Όλες με λιγότερα από 800 χιλιόμετρα.

Αν έχετε τα χρήματα κάντε μία βόλτα από την δημοπρασία της Gooding & Company στο Amelia Island στις 8 Μαρτίου του 2019.

porsche10c

Advertisement