Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Daimler αρνείται κατηγορίες για τις εκπομπές ρύπων

Ελλάδα 21:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Daimler αρνείται κατηγορίες για τις εκπομπές ρύπων

ΝΕΑ

Η Daimler αρνείται κατηγορίες για τις εκπομπές ρύπων

ΝΕΑ

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ήταν η σειρά της Mercedes, μέσω της μητρικής εταιρείας Daimler, να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι το «σκάνδαλο Volkswagen» δεν την αγγίζει. Αφορμή στάθηκαν ισχυρισμοί από την μη-κυβερνητική οργάνωση Deutsche Umwelthilfe (DUH) ότι παρόμοιος μηχανισμός που παραποιεί τις εκπομπές ρύπων μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί και από την Daimler.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

«Αρνούμαστε με κάθε τρόπο τις κατηγορίες ότι παραποιήσαμε τις εκπομπές ρύπων από τα οχήματά μας. Η εν λόγω συσκευή, που μειώνει παράνομα τις εκπομπές ρύπων κατά τη διάρκεια δοκιμών δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ και ούτε θα χρησιμοποιηθεί από την Daimler. Αυτό ισχύει τόσο για τους diesel όσο και τους βενζινοκινητήρες. Οι κινητήρες μας πληρούν όλες τις νομικές απαιτήσεις.

Καμία κατηγορία από όσες αναφέρει στη γραπτή της επιστολή η DUH δεν ισχύει για τα οχήματά μας. Ο τεχνικός προγραμματισμός των κινητήρων μας τηρεί όλες τις νομικές απαιτήσεις. Δεν έχει υποπέσει εν γνώσει μας καμία μέτρηση που να δείχνει ότι τα οχήματά μας δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Advertisement
Advertisement

Υποστηρίζουμε ενεργά τις προσπάθειες σε Ευρώπη και Γερμανία για να την ανάπτυξη νέων μεθόδων μετρήσεων με βάση τις πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Συνεργαζόμαστε στενά και εποικοδομητικά με τις αρμόδιες αρχές στη Γερμανία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα παρέχουμε πρόθυμα κάθε όχημα προς έλεγχο.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αξιολογούμε τις νομικές μας επιλογές σχετικά με την προσέγγιση που ακολουθήθηκε και τους δημόσιους ισχυρισμούς που έκανε ο DUH», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Daimler.

Διαβάστε ΕΔΩ τι ανακοίνωσε η BMW για το θεμα

Advertisement