Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η CUPRA αποκαλύπτει το νέο SUV Terramar (+video)

Ελλάδα 23:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η CUPRA αποκαλύπτει το νέο SUV Terramar (+video)

ΝΕΑ

Η CUPRA αποκαλύπτει το νέο SUV Terramar (+video)

ΝΕΑ

Το Terramar θα είναι ένα premium μεσαίο SUV το οποίο θα κατασκευάζεται παράλληλα με το Audi Q3 στο εργοστάσιο του γκρουπ στην Ουγγαρία.

Advertisement
Advertisement

Συνήθως οι εταιρίες αφήνουν εντέχνως κάποιες διαρροές στον Τύπο για τα καινούργια τους μοντέλα, μέχρι να έρθει η ώρα της επίσημης παρουσίασής τους.

Η CUPRA όμως αποφάσισε να ακολουθήσει έναν πιο πρωτότυπο δρόμο. Και αποκάλυψε το νέο Terramar στην τελική του μορφή όχι στους δημοσιογράφους αλλά στους ανθρώπους που θα το κατασκευάζουν.

Συγκεκριμένα, ένα έτοιμο αρχικό μοντέλο του Terramar βρέθηκε μπροστά στους υπαλλήλους του εργοστασίου στο Gyor της Ουγγαρίας, εκεί που κατασκευάζεται ήδη το Audi Q3 και πάνω στο οποίο θα βασίζεται το νέο Terramar.

Advertisement
Advertisement

To Terramar θα διαθέτει εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και plug-in υβριδικό, το οποίο μάλιστα θα έχει μεγάλη μπαταρία και θα προσφέρει αυτονομία κοντά στα 100 χιλιόμετρα.

Στην παρούσα φάση, το εργοστάσιο στην Ουγγαρία παράγει τον πεντακύλινδρο κινητήρα για το Formentor VZ5. To Formentor κατασκευάζεται στην Ισπανία, στο εργοστάσιο του Μαρτορέλ.

Advertisement

Το νέο SUV της ισπανικής μάρκας θα ξεκινήσει να παράγεται μέσα στο 2024. Θα έχει μήκος κοντά στα 4,5 μέτρα και γενικά θα ακολουθήσει έναν πιο premium δρόμο.

Το όνομά του το έχει πάρει από την πόλη Terramar που βρίσκεται πολύ κοντά στην Βαρκελώνη, από την οποία ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια την πολύ ενδιαφέρουσα πορεία της η CUPRA.

Advertisement

Μετά το Terramar σειρά έχουν τα UrbanRebel και Tavascan τα οποία θα έχουν πιο έντονο ηλεκτρικό υπόβαθρο και θα οδηγήσουν την μάρκα στον πλήρη εξηλεκτρισμό της έως τα τέλη της δεκαετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Cupra Formentor 1.5 150 PS DSG
Δοκιμή: Cupra Formentor VZ5
Πώς θα μοιάζει και πότε θα κατασκευαστεί το Cupra Tavascan;

Advertisement