Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η CATL θα προσφέρει ασύλληπτη αυτονομία

Ελλάδα 5:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η CATL θα προσφέρει ασύλληπτη αυτονομία

ΝΕΑ

Η CATL θα προσφέρει ασύλληπτη αυτονομία

ΝΕΑ

Η CATL θα τοποθετήσει το 2024 ένα καινοτόμο σασί σε κινέζικο μοντέλο, με τις δοκιμές να έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογική εξέλιξη στο βωμό της ηλεκτροκίνησης αναπτύσσεται ραγδαία. Τόσο πολύ που η Contemporary Amperex Technology Co. Limited, όπως είναι η πλήρης ονομασία της εταιρείας, κατασκεύασε ένα σασί με δυνατότητες που δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι τώρα.

Η νέα αυτή τεχνολογία δοκιμάστηκε μέσω ενός σεντάν το οποίο φαίνεται να είναι της Neta. Με αυτό το σασί, το αυτοκίνητο κατάφερε να καλύψει 1.000 χιλιόμετρα με μία πλήρη φόρτιση, με κατανάλωση μόλις 10,5 kWh/100 χλμ.

Και δεν είναι μόνο αυτά τα νούμερα που εντυπωσιάζουν. Οι Κινέζοι αποκάλυψαν, πως με αυτή την πλατφόρμα, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει μέσα σε πέντε λεπτά αρκετά, ώστε ο οδηγός να απολαύσει 300 χιλιόμετρα αυτονομίας. Η απαίτηση για αυτό, είναι η φόρτιση να γίνει μέσω ενός φορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC).

Advertisement
Advertisement

Το σασί ονομάζεται CIIC (CATL Integrated Intelligent Chassis) και καταφέρνει να ενσωματώσει αρμονικά μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρες και άλλα κρίσιμα εξαρτήματα.

Η CATL θέλει μέσω της καινοτόμου αυτής τεχνολογίας να προσφέρει αποδοτικότητα, μείωση κόστους παραγωγής, μείωση βάρους του αυτοκινήτου και χαμηλή κατανάλωση.

Advertisement

Το καλύτερο σε όλο αυτό το πακέτο, είναι πως δεν θα χρειάζεται πολύς χώρος για την ενσωμάτωση των παραπάνω, επομένως μεγιστοποιείται ο χώρος των επιβατών.

Advertisement

Μία από τις πρώτες εταιρείες που ενεπλάκη σε αυτό το εγχείρημα ήταν η αυτοκινητοβιομηχανία αμιγώς ηλεκτρικών, Hozon Auto, στην οποία ανήκει η Neta.

Οι δύο εταιρείες φέρονται να είναι αυτές που κατασκεύασαν το αυτοκίνητο στο οποίο δοκιμάστηκε το σασί CIIC και αυτές που θα το λανσάρουν.

Το θετικό είναι πως δε θα αργήσουμε καθόλου να δούμε αυτή την τεχνολογία εν δράσει, αφού προβλέπεται το κινέζικο μοντέλο να λανσαριστεί το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι ετοιμάζουν Stellantis και CATL στην Ευρώπη;

H CATL αποκάλυψε μια νέα σούπερ μπαταρία