Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bugatti που κουβαλούσε ελέφαντες!

Ελλάδα 19:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bugatti που κουβαλούσε ελέφαντες!

ΝΕΑ

Η Bugatti που κουβαλούσε ελέφαντες!

ΝΕΑ

Παρότι οι παλιές και κλασικές Bugatti ήταν άψογης κατασκευής αυτοκίνητα με στοιχεία πολυτέλειας, η συγκεκριμένη δεν είχε την ανάλογη μεταχείριση.

Advertisement
Advertisement

Οι κλασικές Bugatti έγραψαν ιστορία στα πρώτα χρόνια της μάρκας, χάρη στην κομψότητα, το στυλ και τη φινέτσα τους. Συνεπώς, το να ανακαλύπτουμε μία Type 57 Ventoux η οποία κουβαλούσε… ελέφαντες για το τσίρκο, έρχεται ως δυσάρεστη έκπληξη.

Η συγκεκριμένη, ομολογουμένως πολύ ιδιαίτερη Bugatti, δημοπρατείται τώρα από τον οίκο Bring a Trailer. Μόλις 700 Type 57 Ventoux βγήκαν από το γαλλικό εργοστάσιο και αυτή είναι η μοναδική που μοιάζει σαν να έχει κάτσει ελέφαντας πάνω της.

Σύμφωνα με τα χαρτιά της, την παρήγγειλε καινούρια το 1936 ο Roger Spiessert, ο οποίος ήταν διευθυντής και γητευτής ζώων για το γαλλικό τσίρκο, Pinder. Βάσει του μύθου που λέγεται, ο Spiessert οδηγούσε την Bugatti με ένα ελεφαντάκι μέσα για να προωθήσει το τσίρκο.

Advertisement
Advertisement

Αν και δεν γνωρίζουμε 100% εάν αυτό ισχύει, βλέπουμε πως η Type 57 Ventoux βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Το αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά μόνο αμάξωμα, ένα πλαίσιο με ρόδες.

Βέβαια, υπάρχει ακόμα ο οκτακύλινδρος σε σειρά των 3,3 λίτρων, αλλά δεν λειτουργεί, συν του ότι υπάρχει μία τρύπα στη δεξαμενή του λαδιού. Το 4τάχυτο μηχανικό κιβώτιο υπάρχει επίσης, αλλά είναι και αυτό χωρισμένο από το αυτοκίνητο.

Παρά την απελπιστική της εικόνα, αυτή η Bugatti Type 57 Ventoux αναμένεται να κοστίσει πάνω από 100.000 δολάρια στον επίδοξο αγοραστή, μιας και η τελευταία προσφορά που έχει γίνει είναι στις 100.057 δολάρια.

Advertisement

Κανονικά, όποιος την αγοράσει, οφείλει να την επαναφέρει σε μία αξιοπρεπή κατάσταση, διότι μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι δεν της αξίζει να είναι γεμάτη σκουριά, ζημιές και τρύπες.

Στην τελική, τη σχεδίαση του μοντέλου είχε αναλάβει ο Jean Bugatti, γιος του ιδρυτή, Ettore Bugatti. Επομένως, αξίζει να την δούμε όπως ήταν στις δόξες της.

Advertisement