Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bugatti Chiron Super Sport τιμά την Type 55 (+video)

Ελλάδα 14:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bugatti Chiron Super Sport τιμά την Type 55 (+video)

ΝΕΑ

Η Bugatti Chiron Super Sport τιμά την Type 55 (+video)

ΝΕΑ

Στη Bugatti, δημιούργησαν μια μοναδική Chiron με σκοπό να τιμήσουν την Type 55 Super Sport, το κλασικό μοντέλο το οποίο παρουσιάστηκε το 1931.

Advertisement
Advertisement

Η Chiron Super Sport «Type 55 1 of 1» είναι μια μοναδική δημιουργία της Bugatti η οποία είναι συλλεκτική και παραπέμπει στην ιστορία της εταιρείας στην περίοδο του Μεσοπολέμου.

Συγκεκριμένα, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού του 1931 η Bugatti παρουσίασε την Type 55, ένα διθέσιο μοντέλο το οποίο ήταν η έκδοση παραγωγής του αγωνιστικού Type 51.

Σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας, το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε σε 58 μονάδες, μέχρι το 1935, τόσο ως roaster όσο και ως coupé. Το σχεδίασε ο Ζαν Μπουγκάτι, ο γιος του Ετόρε Μπουγκάτι (Ettore Bugatti), ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία 30 ετών.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, η Type 55 χαρακτηριζόταν από τη διχρωμία κίτρινου και μαύρου στο αμάξωμά της. Αυτό προσπάθησαν να μιμηθούν οι άνθρωποι της Bugatti δημιουργώντας μια Chiron Super Sport με ένα αντίστοιχο χρωματικό πατρόν.

Έτσι, αυτή η μοναδική και συλλεκτική Chiron έχει την ίδια διχρωμία. Κεντρικά στο καπό της υπάρχει μια διαμήκης μαύρη λωρίδα, ενώ στις άκρες του οι διάστικτες επιφάνειες είναι διαβαθμισμένης έντασης.

Στο πλάι, πίσω και στο κάτω μέρος της αεροτομής του hypercar υπάρχει ο αριθμός 55. Αυτό υπάρχει και στα καθίσματα όπως και στην ταπετσαρία στο εσωτερικό των θυρών. Επίσης στα μαρσπιέ έχει ενσωματωθεί η χειρόγραφη υπογραφή του Ζαν Μπουγκάτι.

Advertisement

Ο Γιάσα Στράουμπ, επικεφαλής του τμήματος εξατομίκευσης της Bugatti, δήλωσε σχετικά: «Από απόσταση, το πατρόν “55” εξασφαλίζει ότι ο προφυλακτήρας εμφανίζεται να έχει το ίδιο μαύρο χρώμα όπως στο αυθεντικό αυτοκίνητο.

»Στο ιστορικό μοντέλο, στα σημεία του αμαξώματος όπου τελειώνουν κάποια από τα τμήματά του μπορείς να βάψεις ως την άκρη τους. Όμως, στη Chiron Super Sport αυτό έπρεπε να γίνει με την πρακτική της διαβαθμισμένης έντασης. Ήταν μια μακρόχρονη και περίπλοκη διαδικασία (μέχρι να επιτευχθεί το αποτέλεσμα), όμως ήταν ο μόνος τρόπος για να γίνει σωστά».

Advertisement

Η Chiron Super Sport «Type 55 1 of 1» διαθέτει τον κινητήρα του μοντέλου, χωρίς αλλαγές σε αυτόν. Θυμίζουμε ότι ο W16 αποδίδει μέγιστη ισχύ 1.600 ίππους και μέγιστη ροπή 1.600 Nm.