Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Brabus 930 S είναι μία πανίσχυρη S-Class

Ελλάδα 9:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Brabus 930 S είναι μία πανίσχυρη S-Class

ΝΕΑ

Η Brabus 930 S είναι μία πανίσχυρη S-Class

ΝΕΑ

Ο βελτιωτικός οίκος από τη Γερμανία λάνσαρε την 930 S, μία S-Class που τα νούμερά της θυμίζουν περισσότερο hypercar.

Advertisement
Advertisement

Για κάποιους, ούτε οι 802 ίπποι της Mercedes-AMG S63 E-Performance δεν αρκούν. Για αυτό, η Brabus φρόντισε να κατασκευάσει ένα μοντέλο που είναι στην ουσία μία αναβαθμισμένη S-Class και ιδού η 930 S.

Όπως μαρτυρά και το όνομά της, έχει απόδοση 930 ίππους (ροπή 1.500 Nm), νούμερα που τα βλέπουμε περισσότερο σε hypercar, παρά σε ένα πολυτελές σεντάν.

Η Brabus αναβάθμισε τον V8 της AMG στους 750 ίππους, προσθέτοντας νέα turbo, νέα εξαγωγή και σύστημα εξάτμισης, καθώς και νέο πρόγραμμα/ χαρτογράφηση. Ο ηλεκτροκινητήρας που βρίσκεται στον πίσω άξονα παραμένει και εξακολουθεί να αποδίδει από μόνος του περίπου 190 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Ο βελτιωτικός οίκος αναφέρει ότι η S 930 ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και ο «κόφτης» μπαίνει στα 290 χλμ./ώρα. Η Brabus χαρίζει και τρία χρόνια εγγύηση (ή μέχρι τα 100.000 χιλιόμετρα) μαζί με το αυτοκίνητο, κάτι που δεν το συνηθίζει.

Τέλος, ο εξειδικευμένος βελτιωτικός οίκος τροποποίησε και την ανάρτηση, μειώνοντας έτσι την απόσταση του δαπέδου από το έδαφος.

Το αμάξωμα και το εσωτερικό έχουν δεχθεί όλες τις αισθητικές αλλαγές στις οποίες προχωρά συνήθως η Brabus. Τα ανθρακονήματα πληθαίνουν, οι μονομπούλονες ζάντες είναι στις 22 ίντσες, ενώ εσωτερικά υπάρχει όσο δέρμα… αντέχει κάποιος.

Advertisement

Η εταιρεία αναφέρει ότι το εσωτερικό μπορεί να γίνει ακόμα και γαλάζιο εάν κάποιος το επιθυμεί, αφού όλα εξαρτώνται από την παραγγελία του.

Το συνολικό βάρος της S 930 μετρήθηκε στους 2,6 τόνους. Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος διαθέτει ήδη το μοντέλο με το αντίτιμο των 405.000 ευρώ. Διότι τα γούστα και οι πολυτέλειες κοστίζουν.

Advertisement