Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW Z4 Concept και σε κουπέ

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW Z4 Concept και σε κουπέ

ΝΕΑ

Η BMW Z4 Concept και σε κουπέ

ΝΕΑ

Η νέα και πολυαναμενόμενη Z4 Concept της BMW, έχει αναστατώσει το φανατικό κοινό της βαυαρικής φίρμας που την περιμένει με ιδιαίτερη ανυπομονησία. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ομολογουμένως coupe, που έδωσε μπόλικη τροφή στα όνειρα πολλών, δικαιολογημένα, κυρίως μετά την online παρουσίασή του.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το project του X-Tomi, έχει καταγραφεί ήδη ως βασικός ανταγωνιστής των Porsche 718 Cayman και Audi TT Coupe, ιδίως εκείνο με τη σκληρή οροφή. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν αυτή την ιδιαίτερη νέα κόκκινη απόχρωση στο εξωτερικό τμήμα, αλλά και οι ακόμη πιο μυώδεις γραμμές περιμετρικά. Η αφαίρεση εδώ των προστατευτικών roll bars, αναμφισβήτητα απελευθέρωσε λίγο χώρο για τους επιβάτες πίσω από τα καθίσματα.

Εν τω μεταξύ, η BMW ετοιμάζεται να παρουσιάσει το Concept Z4 κατά τη διάρκεια του Pebble Beach Concours d’Elegance 2017, προσεχώς. Αυτό είναι το πρώτο βήμα της μάρκας πριν μετατραπεί το πρωτότυπο σε μοντέλο παραγωγής, το οποίο ήδη αναπτύσσεται από κοινού με τη νέα Supra της Toyota. Το νέο roadster θα αντικαταστήσει το τρέχον Z4 και θα μοιραστεί τα περισσότερα από τα μηχανικά μέρη με τον Ιάπωνα ξάδελφο του.

Advertisement
Advertisement

Τα χειροκίνητα και τα αυτόματα κιβώτια θα είναι μέρος των επιλογών, μαζί με αρκετούς 4κύλινδρους και 6κύλινδρους κινητήρες. Παλαιότερες πηγές ανέφεραν επίσης τη δυνατότητα να υπάρχει και ένα υβριδικό σύστημα  κίνησης, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Η BMW θα ρίξει επίσημα το πέπλο της νέας γενιά Z4 το 2018, πριν ξεκινήσει η παραγωγή του, η οποία προσδιορίζεται στο τέλος του επόμενου έτους.