Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW X8 M: Η νέα κορυφαία «X» της σειράς Μ

Ελλάδα 6:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW X8 M: Η νέα κορυφαία «X» της σειράς Μ

ΝΕΑ

Η BMW X8 M: Η νέα κορυφαία «X» της σειράς Μ

ΝΕΑ

Η οικογένεια των Sport Utility Vehicles της BMW μεγαλώνει. Μετά την X7 ακολουθεί η X8 και μάλιστα όλοι μιλούν για όχημα της σειράς M η οποία θα γίνει το κορυφαίο SUV.

Advertisement
Advertisement

 

Οι ημέρες κατά τις οποίες η X5 ήταν το μοναδικό SUV της BMW έχουν περάσει καθώς η γκάμα της εταιρείας προσφέρει στους μελλοντικούς αγοραστές πολλές επιλογές. Από την: X1, Χ2, ως την κορυφαία Χ7. Τελευταία προσθήκη η X8 για την οποία υπάρχουν αναφορές από τον Νοέμβριο του 2017, με τις τελευταίες πληροφορίες να «μιλούν» για μία γρήγορη M45e.

Με 750PS η PHEV BMW X8 M45e; 

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται ότι η BMW σκέφτεται να βάλει σε παραγωγή πρώτα την έκδοση «M» για το μεγάλο SUV. Όπως αποκάλυψε μέλος του forum Bimmer Post η εταιρία από την Βαυαρία κατέθεσε αίτηση, στο Γραφείο Γερμανικών Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων, για το όνομα «X8M». Η πληροφορία είναι διασταυρωμένη από τον δικτυακό τόπο της Deutsche Patent- und Markenamt (DPMA) όπου η αίτηση κατατέθηκε την 23η Μαρτίου. Καταγράφηκε την 1η Απριλίου και τώρα εκκρεμεί έγκριση.

BMW X8: Η ακριβότερη BMW ετοιμάζεται

Από την κατάθεση για την χρήση του ονόματος ως την κυκλοφορία του αυτοκινήτου υπάρχει μεγάλη απόσταση αλλά όλα δείχνουν πως η BMW θέλει στην γκάμα της την X8Μ με θέση για αγορές όπως αυτή της Αμερικής, της Κίνας και της Ρωσίας και θα την παρουσιάσει ως το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2021.

Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο forum Bimmer Post η X8M έχει την κωδική ονομασία «G09», με το σχήμα ενός coupe-esque X7 με περίπου το ίδιο πλαίσιο. Κινητήρια δύναμη του SUV ο twin-turbo 4,4 λίτρων V8 (ίδιος με της X6 M) με απόδοση 617 ίππους. Μην περιμένετε από την BMW να χρησιμοποιήσει τον V12 (από την 760i),καθώς η εταιρία σκοπεύει να αποσύρει το μοτέρ των 6.600 κ.εκ. λόγω ακριβής κατασκευής και ρύπων.