Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW παρουσίασε και ηλεκτρική 3άρα

Ελλάδα 15:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BMW παρουσίασε και ηλεκτρική 3άρα

ΝΕΑ

Η BMW παρουσίασε και ηλεκτρική 3άρα

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική γκάμα της BMW μεγαλώνει, με την «τριάρα» να αποτελεί το έκτος μέλος στην EV οικογένεια των Βαυαρών.

Advertisement
Advertisement

Η i3 eDrive 35L -όπως είναι η πλήρης ονομασία της- είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει το λανσάρισμα της τον επόμενο μήνα.

Συγκεκριμένα αυτό θα συμβεί τον ερχόμενο Μάιο στην αγορά της Κίνας, καθώς εκεί η Σειρά 3 έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην κατηγορία των premium compact μοντέλων. Η BMW είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην αγορά της άπω ανατολής και η γερμανική φίρμα φρόντισε ώστε να δημιουργήσει την ηλεκτρική εκδοχή του best seller της ειδικά για την περίπτωση των κινέζων αγοραστών.

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με την συμβατική «τριάρα» διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις, με το μεταξόνιο να έχει αυξηθεί κατά 11 εκατοστά (μήκος 2,966 μέτρα) και το μήκος της να ξεπερνά τα 4,87 μέτρα. Το παρουσιαστικό της παραμένει σπορ χωρίς να χάνει τον premium προσανατολισμό της, ενώ μπορούμε να πούμε πως το αγοραστικό κοινό των εύπορων οικονομικά κινέζων θεωρείται απαιτητικό.

Ο ηλεκτροκινητήρας της eDrive 35L αποδίδει 210 kW και 400 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 6,2 δευτερόλεπτα. Η εταιρεία κάνει λόγο για κατανάλωση της τάξης των 14,3 kWh/100 χλμ., γεγονός που θεωρητικά προσφέρει συνολική αυτονομία 526 χλμ.

Advertisement

Η ηλεκτρική BMW 3 μπορεί φθάσει από το 10% στο 80% της πλήρους φόρτισης μέσα σε 35 λεπτά της ώρας, ενώ με τη μέγιστη φόρτιση 95 kW (DC) μπορεί να «κερδίσει» 97 χλμ. μέσα σε δέκα λεπτά φόρτισης. Το έκτο κατά σειρά ηλεκτρικό μοντέλο της BMW αποτελεί συνέχεια και μέρος του σχεδίου των Γερμανών για πλήρη εξηλεκτρισμό, ο οποίος στοχεύει μέχρι το 2030 οι μισές από τις πωλήσεις να αφορούν ηλεκτρικά μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα είναι οι ανανεωμένες BMW X5 και X6
NHTSA: Ανάκληση αυτοκινήτων BMW
Στο «σφυρί» BMW, Mercedes, Toyota και Porsche από 300 ευρώ!

Advertisement