Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW ετοιμάζει τον ηλεκτρικό αντίπαλο της Mercedes EQS

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW ετοιμάζει τον ηλεκτρικό αντίπαλο της Mercedes EQS

ΝΕΑ

Η BMW ετοιμάζει τον ηλεκτρικό αντίπαλο της Mercedes EQS

ΝΕΑ

Με την i7 η BMW ετοιμάζει την δική της απάντηση στην κατηγορία των μεγάλων ηλεκτρικών μοντέλων, εκεί που θα «αναμετρηθεί» με την Mercedes EQS.

Advertisement
Advertisement

Η BMW προχωρά σε όλα τα «ηλεκτρικά μέτωπα» με σχέδιο να προσφέρει τουλάχιστον μια ηλεκτροκίνητη παραλλαγή των βασικών της μοντέλων μέσα στα επόμενα χρόνια. Από το πλάνο αυτό, δεν εξαιρείται ούτε και η απόλυτη limo που έχει σήμερα στη γκάμα της, η Σειρά 7. Με ένα μοντέλο που πιθανότατα θα ονομάζεται i7, η BMW ετοιμάζει τη δική της premium πρόταση στη μεγάλη κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Οι φήμες υπήρχαν από τις αρχές του 2019, αλλά τώρα σύμφωνα με το το BMW Blog, ο βαυαρικός κατασκευαστής επιβεβαίωσε επίσημα ένα i7, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο. Από όσα καταλαβαίνουμε, δεν θα βασίζεται στο τρέχον μοντέλο της Σειράς 7, αλλά στην επόμενη ενσάρκωση του μεγάλου πολυτελούς sedan. Αυτή η ηλεκτρική Σειρά 7 θα χρησιμοποιεί είναι μέρος μιας «οικογένειας» μοντέλων που δεν θα χρησιμοποιούν μεγάλους και ενεργοβόρους κινητήρες βενζίνης V8 και V12.

Το ηλεκτρικό μοντέλο, θα έχει δύο επιλογές αναφορικά με τη χωρητικότητα των μπαταριών, με 80 kWh και 120 kWh που θα έχει αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα. Η επόμενη Σειρά 7 έχει προγραμματιστεί για να κάνει το ντεμπούτο της το 2022, με την ηλεκτρική εναλλακτική της να προγραμματίζεται και εκείνη για τότε ή ίσως λίγο αργότερα. Μέχρι εκείνη την εποχή και η Mercedes θα έχει λανσάρει την EQS ως ναυαρχίδα των ηλεκτρικών επιλογών στην ίδια κατηγορία.

Advertisement