Η BMW επαναφέρει το προσωνύμιο CSL | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Η BMW επαναφέρει το προσωνύμιο CSL

Αλλαγές στην ονομασία των σκληροπυρηνικών εκδόσεων των μοντέλων Μ ετοιμάζει η BMW, επαναφέροντας τον ιστορικό κωδικό CSL.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Ο μέχρι πρόσφατα υιοθετούμενος κωδικός GTS που συνόδευε τις ειδικές εκδόσεις των μοντέλων Μ φαίνεται πως θα μπει στο ντουλαπάκι της ιστορίας καθώς η BMW εκδήλωσε την πρόθεσή της να επαναφέρει στο προσκήνιο την θρυλική ονομασία CSL.

BMW-E46-M3-CSL-274567654harpi530

Βέβαια μην περιμένετε να δείτε αυτό το αρκτικόλεξο σε κάποια έκδοση Μ των SUV της BMW καθώς προορίζεται να συνοδεύει κουπέ μοντέλα Μ με ειδικές προδιαγραφές και χαμηλότερο βάρος που θα εστιάζουν στην απόλυτη απόδοση και τις επιδόσεις. Είναι λοιπόν αρκετά πιθανό στο άμεσο μέλλον να δούμε μια M4 CSL η οποία θα αντικαταστήσει την Μ4 GTS και βέβαια πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να δουν μια M2 CSL.

Ο κωδικός CSL έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ιστορία της BMW καθώς σηματοδότησε την πιο καθαρόαιμη έκφραση των μοντέλων Μ. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1972 στην 3.0 CSL που δημιουργήθηκε για να ομολογκαριστεί η αντίστοιχη αγωνιστική έκδοση για αγώνες ταχύτητας ενώ τελευταία έκδοση CSL ήταν η Μ3 Ε46 του 2003.

BMW-E46-M3-CSL-274567654harpi640

Log In or Create an account