Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW ενσωματώνει την ψηφιακή βοηθό Amazon Alexa

Ελλάδα 12:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BMW ενσωματώνει την ψηφιακή βοηθό Amazon Alexa

ΝΕΑ

Η BMW ενσωματώνει την ψηφιακή βοηθό Amazon Alexa

ΝΕΑ

Η BMW αναμένεται να πραγματοποιήσει μία σημαντική Over-The-Air αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος iDrive.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία από το Μόναχο προσφέρει για ακόμη μία φορά στους ιδιοκτήτες 1,3 εκατομμυρίων μοντέλων της τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν ασύρματα το λειτουργικό σύστημα iDrive, ενώ παράλληλα τους προσφέρει την ενσωμάτωση του ψηφιακού βοηθού Amazon Alexa.

Ξεκινώντας με το τελευταίο, η προσθήκη του θα ξεκινήσει αρχικά σε τέσσερις νέες αγορές (Γαλλία, Βραζιλία, Καναδά και ΗΠΑ), ενώ διατίθεται ήδη σε Γερμανία, Αυστρία, Μεγ. Βρετανία, Ισπανία και Ιταλία. Λειτουργεί μέσω φωνητικών εντολών, δημιουργεί λίστες εργασίας, αναπαράγει μουσική, podcasts και ηχητικά βιβλία και ενημερώνει για τον καιρό και τις ειδήσεις. Παράλληλα συνδέεται με όλες τις «έξυπνες» συσκευές και είναι ικανό για άπειρες διαφορετικές λειτουργίες.

Advertisement
Advertisement

Πέραν τούτου, η αναβάθμιση του λογισμικού, που φέρει τον κωδικό BMW iDrive 7 Version 21-03 περιλαμβάνει σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως την βελτίωση του συστήματος πλοήγησης. Στη νέα του εκδοχή θα μπορεί να ανανεώνει συνεχώς τους χάρτες, υπολογίζοντας σε πραγματικό χρόνο την ιδανική χρονικά διαδρομή, λαμβάνοντας στοιχεία που αφορούν την κυκλοφορία ή τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται (όπως ατυχήματα). Η Over-The-Air αναβάθμιση προσφέρει επίσης πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον, που απεικονίζονται με εικόνες και 3D σχέδια, αλλά και περισσότερα από 120 εκατομμύρια σημεία ενδιαφέροντος.

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο του νέου λογισμικού αφορά και τη λειτουργία του συστήματος Lane Departure Warning, που πλέον μπορεί να απενεργοποιηθεί, στην περίπτωση που δεν το επιθυμεί ο οδηγός και να ενεργοποιηθεί μέσω των ανάλογων ρυθμίσεων. Επίσης, έχουν διορθωθεί κάποιες ατέλειες, όπως στην περίπτωση μη εμφάνισης ενός μουσικού άλμπουμ, όταν έχει συνδεθεί ένα smartphone με λειτουργικό Android.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Car.Software, η νέα μονάδα λογισμικού της Volkswagen
High tech μετακινήσεις μέσω κινητού τηλεφώνου στην Αστυπάλαια!
Η ζωή μας πίσω από μία οθόνη. Και ως οδηγοί.