Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BlackBerry θα μετατρέψει τα αυτοκίνητα σε… πορτοφόλια

Ελλάδα 21:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BlackBerry θα μετατρέψει τα αυτοκίνητα σε… πορτοφόλια

ΝΕΑ

Η BlackBerry θα μετατρέψει τα αυτοκίνητα σε… πορτοφόλια

ΝΕΑ

Η εταιρία ψηφιακής τεχνολογίας BlackBerry που έχουμε γνωρίσει ως κατασκευαστή smartphones θα μπει στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας με την ανάπτυξη λογισμικού που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κάνουν αυτόματες χρηματικές συναλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα BlackBerry έγινε ευρέως γνωστό την περασμένη δεκαετία χάρη στα ικανότατα smartphones που για μεγάλο διάστημα αποτελούσαν την κορυφαία λύση για επαγγελματική χρήση. Σήμερα η εταιρία που εξειδικεύεται πλέον στην ανάπτυξη λογισμικού είναι έτοιμη να μπει και στο χώρο το αυτοκινήτου.

Πρόσφατα η BlackBerry ανακοίνωσε την σύναψη συνεργασίας με την Car IQ για την ανάπτυξη της κατάλληλης τεχνολογίας που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα με το λειτουργικό σύστημα της Καλιφορνέζικης εταιρίας να πραγματοποιούν μεταξύ άλλων και ασύρματες χρηματικές συναλλαγές. Το λογισμικό της BlackBerry θα εκμεταλλεύεται την υψηλή υπολογιστική δύναμη της μονάδας του λειτουργικού της Car IQ ώστε να δημιουργεί ένα μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα για το αυτοκίνητο και να είναι δυνατή η ασφαλής σύνδεση με το τραπεζικό δίκτυο πληρωμών.

BlackBerry

Advertisement
Advertisement

Στόχος αυτής της κίνησης είναι το αυτοκίνητο να μπορεί να εκτελεί αυτόματα συχνές συναλλαγές όπως τις πληρωμές διοδίων, πάρκιν, ανεφοδιασμού, ασφάλισης αλλά και των εργασιών συντήρησης. Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα δώσει μια περεταίρω ώθηση στην διεύρυνση της διασύνδεσης των αυτοκινήτων δίνοντάς τους έναν ακόμα πιο καίριο ρόλο στο νέο ψηφιακό κόσμο.

BlackBerry

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9+1 τεχνολογίες που σώζουν ζωές
Renault 5 Turbo: Επιστρέφει με μοντέρνα τεχνολογία και εμφάνιση που ξαφνιάζει
Νέο BYD Dolphin με τεχνολογία από την… Porsche