Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bentayga στον περίφημο λόφο…

Ελλάδα 7:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bentayga στον περίφημο λόφο…

ΝΕΑ

Η Bentayga στον περίφημο λόφο…

ΝΕΑ

Ο Όμιλος Volkswagen θα επισκεφτεί το Peikes Peak φέτος. Πρώτον, η Volkswagen θα κυνηγά το ρεκόρ ηλεκτρικού αυτοκινήτου στον παγκόσμιας φήμης λόφο, ενώ η θυγατρική Bentley θα είναι επίσης εκεί πραγματοποιώντας τη δική της δουλειά με την Bentayga. Αναμένουμε με ενδιαφέρον…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο οδηγός αγώνων Rhys Millen βρίσκεται πίσω από το τιμόνι μιας ελαφρώς τροποποιημένης Bentayga. Όταν λέμε “ελαφρώς τροποποιημένη”, το αυτοκίνητο έχει roll cage, σύστημα καταστολής πυρκαγιάς και αγωνιστικό κάθισμα όπως και κάθε άλλο αγωνιστικό αυτοκίνητο, ωστόσο, οι κανόνες ορίζουν επίσης ότι κάποια από τα εσωτερικά μέρη πρέπει να αφαιρεθούν προσωρινά, γι ‘αυτό το απόβαρο μειώθηκε κατά 300 κιλά. Τα ελαστικά έχουν επίσης επιλεγεί ειδικά από τη σειρά που φέρει την ένδειξη DOT της Pirelli.

Με τον κινητήρα W12 των 600 ίππων από το όχημα παραγωγής, ρυθμιζόμενη αερανάρτηση, σύστημα 48V, καθώς και μια αθλητική εξάτμιση από την Akrapovic και νάτη η προκλητική Bentley. Εξωτερικά υιοθετεί έναν μπροστινό διαχωριστή από ανθρακονήματα, διαχύτη, πλευρικές ποδιές και δυναμική πίσω αεροτομή.

Advertisement
Advertisement

Bentley-bentayga-for-pikes-peak-tsiro-530

“Έχουμε βελτιώσει τις απίστευτες ικανότητες της Bentayga εξασφαλίζοντας ότι έχουμε ένα αυτοκίνητο για το Pikes Peak που είναι τόσο ασφαλές όσο και γρήγορο χάρη στην καθοδήγηση της ομάδας Bentley Motorsport”, δήλωσε ο Millen, ο οποίος ήταν ο νικητής το 2012 και το 2015, κάτοχος ρεκόρ στο Peak Peak. “Ο συνδυασμός των 600 ίππων και των κεραμικών φρένων από άνθρακα σημαίνει ότι η Bentayga μπορεί να επιταχύνει και να επιβραδύνει απίστευτα κοφτερά – και αυτό είναι που υπολογίζω στην προσπάθεια. Δεν μπορώ να περιμένω, θα ξεκινήσω στο βουνό μέσα στην εβδομάδα».