Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Beatles η Lamborghini και το… Love me Do (+video)

Ελλάδα 10:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Beatles η Lamborghini και το… Love me Do (+video)

ΝΕΑ

Οι Beatles η Lamborghini και το… Love me Do (+video)

ΝΕΑ

Η Lamborghini 400 GT 2+2 αποτίνει φόρο τιμής στους Beatles στην 60η επέτειο του ντεμπούτου σινγκλ τους «Love Me Do».

Advertisement
Advertisement

Η 400 GT 2+2 έγινε μάρτυρας της τελευταίας συναυλίας των Beatles.

Η Lamborghini ξεκίνησε μια πολύ ιδιαίτερη περιοδεία στο Λονδίνο με μια 400 GT 2+2 από τα Abbey Road Studios μέχρι το Savile Row και πολλούς άλλους διάσημους δρόμους ενδιάμεσα.

Ήταν ένα ταξίδι που βοήθησε να καθοριστεί το πιο επιτυχημένο και επιδραστικό συγκρότημα στον κόσμο, οι Beatles, στους οποίους η Lamborghini αποτίνει φόρο τιμής την ημέρα της 60ής επετείου του ντεμπούτου σινγκλ τους «Love Me Do», που κυκλοφόρησε στις 5 Οκτωβρίου 1962.

Advertisement
Advertisement

Οι Beatles ηχογράφησαν το μεγαλύτερο μέρος της δισκογραφίας τους στο Abbey Road, συμπεριλαμβανομένου του «Love Me Do». Βέβαια η Lamborghini είχε ένα δεύτερο ρόλο, στην τελευταία τους συναυλία στην οροφή του Savile Row Apple Corps στις 30 Ιανουαρίου 1969. Εκεί μια Lamborghini 400 GT 2+2, Rosso Alfa (κόκκινο) με Nero (μαύρο) εσωτερικό, ήταν παρκαρισμένη στον παρακάτω δρόμο. Το αυτοκίνητο είναι ορατό στο πρόσφατο βραβευμένο ντοκιμαντέρ των Beatles του σκηνοθέτη Peter Jackson, Get Back.

Άλλος ένας συνδετικός κρίκος της Lamborghini και των Beatles ήταν ο Sir Paul McCartney ο οποίος είχε στην κατοχή του μία 400 GT 2+2. Πολλές πηγές αναφέρουν ότι την εποχή που οι Beatles ηχογράφησαν το «White Album» τους το 1968, συμπεριλαμβανομένου του αθάνατου «Let It Be», με το οποίο τελείωσαν την καριέρα τους, ο McCartney οδηγούσε μία. Η Lamborghini 400 GT 2+2 κυκλοφόρησε το 1966, μόλις τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Automobili Lamborghini. Παρά το ότι ήταν από τα πρώτα μοντέλα της εταιρείας, η 400 GT 2+2 είχε τη φήμη, ενός από τα καλύτερα grand tourer της αγοράς.

Advertisement

Σχεδιάστηκε από την Carrozzeria Touring, τότε μία από τις κορυφαίες εταιρείες όσον αφορά το στυλ και την υψηλή ποιότητα κατασκευής, και εξοπλίστηκε με έναν κινητήρα 4-λίτρων DOHC V-12, η ​​αρχιτεκτονική του οποίου εξακολουθεί να είναι σήμα κατατεθέν της Automobili Lamborghini. Σε αυτό το τελευταίο βίντεο της Lamborghini, ο Dylan Jones OBE, Άγγλος δημοσιογράφος, συγγραφέας και ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός, επαναλαμβάνει αυτό το συναρπαστικό ταξίδι, μεταφέροντάς μας πίσω στη δεκαετία του ’60 για να εξερευνήσουμε την επιρροή του Λονδίνου στον τραγουδοποιό και τα άλλα μέλη της μπάντας.

Advertisement

«Το Λονδίνο ήταν ο χώρος από όπου άντλησε την έμπνευσή του ο McCartney, το Λονδίνο η πόλη που ενίσχυσε τη γραφή του, τις δημιουργικές του ανησυχίες και την απεριόριστη περιέργειά του», λέει ο Jones.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει το τρακάρισμα σε μία Lamborghini; (+video)
Οδηγούμε την Lamborghini Countach LPI 800-4
Σταμάτης Κόκοτας: Πάθος για τα γρήγορα αυτοκίνητα

Advertisement