Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σώζουν ζωές οι μπαριέρες; (+video)

Ελλάδα 5:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σώζουν ζωές οι μπαριέρες; (+video)

ΝΕΑ

Σώζουν ζωές οι μπαριέρες; (+video)

ΝΕΑ

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν στην ασφάλεια των μετακινήσεων μας στους αυτοκινητοδρόμους είναι και οι μπαριέρες.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιασμός των προστατευτικών επιφανειών στους αυτοκινητόδρομους, αρχικά δείχνει να είναι κάτι εύκολο, αλλά η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η κατασκευή τους συμβαδίζει με τα αποτελέσματα των ατυχημάτων και των συγκρούσεων που δυστυχώς εξακολουθούν να είναι πολλά.

Η εξέλιξη για ακόμα ασφαλέστερες μπαριέρες απαιτεί από τους κατασκευαστές να αφιερώσουν ένα σημαντικό κομμάτι από τον χρόνο τους, ενώ οι ανάγκες για εξοικονόμηση χρημάτων, πολλές φορές έχουν αρνητικές επιπτώσεις.

Advertisement
Advertisement

Η ουσία του προβλήματος είναι ότι τα αυτοκίνητα είναι πραγματικά επικίνδυνα όταν κινούνται με υψηλές ταχύτητες και προσκρούουν σε σταθερό εμπόδιο, όπως είναι οι μπαριέρες. Ο στόχος εξέλιξης των τελευταίων είναι να μπορούν να απορροφούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες δυνάμεις, προστατεύοντας τις ανθρώπινες ζωές.

Μέσα στην πάροδο των ετών, ανακαλύφθηκαν πρωτοποριακές για την εποχή τους λύσεις, όπως οι ειδικά σχεδιασμένες στο τελείωμά τους τσιμεντένιες μπαριέρες, ή η τοποθέτηση διπλών μεταλλικών επιφανειών. Όμως υπήρχε πάντα ο κίνδυνος της εξόδου του αυτοκινήτου από το δρόμο, ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, κάτι που θα διαπιστώσετε παρακολουθώντας το βίντεο που ακολουθεί.

Η τεχνολογία όμως προχωρά και εξελίσσεται, προσφέροντας λύσεις όπως τις αναδιπλούμενες μπαριέρες, ενώ κάποιες από αυτές έχουν αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, όπως αυτή που χρησιμοποιεί σύρματα, αντί τσιμέντου ή μετάλλου. Ναι μεν η συγκεκριμένη κατασκευή έχει μικρότερο κόστος, αλλά δείχνει λιγότερο αποτελεσματική στο να εμποδίσει τη διάτρηση του αυτοκινήτου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κυρτές μπαριέρες: Είναι η λύση για την ατμοσφαιρική ρύπανση;
«Ο ρυπαίνων πληρώνει» – Έρχονται πράσινα διόδια στην ΕΕ
«Πράσινη» διάκριση σε Νέα Οδό και Κεντρική Οδό

Advertisement