Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Audi ανανεώνει το Q2

Ελλάδα 17:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Audi ανανεώνει το Q2

ΝΕΑ

Η Audi ανανεώνει το Q2

ΝΕΑ

Τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμα του μικρότερου SUV στην ιστορία της Audi, η γερμανική φίρμα ανανεώνει το Q2.

Advertisement
Advertisement

Στην ανανεωμένη του έκδοση το compact SUV έχει επιμηκυνθεί μερικά χιλιοστά, φτάνοντας σε μήκος τα 4,21 μέτρα, ενώ το πλάτος και το ύψος παρέμειναν τα ίδια (1,79 και 1,54 μέτρα αντίστοιχα).

Οι σχεδιαστές επέκτειναν το μοτίβο του πολυγώνου, το οποίο ήδη χαρακτήριζε την εμπρόσθια όψη και το προφίλ του αυτοκινήτου και στο πίσω μέρος. Ο προφυλακτήρας διαθέτει ενσωματωμένο ένθετο διαχύτη με μεγάλα πολύγωνα πέντε όψεων. Το οκταγωνικό Singleframe εμπρός είναι ελαφρώς χαμηλότερο, με το αυτοκίνητο να δείχνει πλατύτερο. Στις εκδόσεις advanced και S line, ιδιαίτερες σχεδιαστικές γραμμές παραπέμπουν στο Audi Sport quattro, ένα εικονικό μοντέλο της μάρκας. Οι προβολείς LED διατίθενται τώρα στάνταρ στο Audi Q2, ενώ οι προβολείς Matrix LED προαιρετικά.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Q2 βρίσκουμε τους νέους αεραγωγούς και τον νέο επιλογέα για το αυτόματο ή το χειροκίνητο κιβώτιο. Παράλληλα, η Audi δίνει περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης, ενώ ο προαιρετικός ψηφιακός πίνακας οργάνων Audi virtual cockpit μπορεί να φτάσει έως τις 12,3 ίντσες. Το μοντέλο θα διατηρήσει τη μεγάλη γκάμα κινητήρων, με αιχμή του δόρατος τον 1,5 TFSI 150 PS, που παράγει ροπή 250 Nm και διαθέτει την τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων (COD). Επιπλέον κινητήρες, συνολικά δύο TDI και τρεις TFSI θα προστεθούν στην πορεία.

Advertisement

Advertisement

Όλοι οι κινητήρες συμμορφώνονται με το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6 AP και η τεχνολογία διπλής δόσης AdBlue των κινητήρων ντίζελ ελαχιστοποιεί τις εκπομπές NOx.
Το Q2 με τον 1,5 TFSI διαθέτει στάνταρ χειροκίνητο 6-τάχυτο κιβώτιο, με το 7-τάχυτο S tronic διαθέσιμο προαιρετικά. Το ανανεωμένο Audi Q2 αναμένεται στην Ελλάδα προς το τέλος του έτους, με τις τιμές αναλυτικά να ανακοινώνονται κοντά στην άφιξη του μοντέλου.

Διαβάστε επίσης:

Audi A3 Sportback: Kορυφαία οδηγική αίσθηση

Advertisement

Οδηγούμε: Audi RS4 Avant

Audi A1 citycarver: Το compact SUV πόλης όπως δεν το έχετε ξαναδεί