Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi

Audi A3 Sportback: Kορυφαία οδηγική αίσθηση

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi A3 Sportback: Kορυφαία οδηγική αίσθηση

Audi

Audi A3 Sportback: Kορυφαία οδηγική αίσθηση

Audi

Το νέο Audi A3 έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αναζητά κανείς και συνθέτουν την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στη sport συμπεριφορά και την απόλυτη ασφάλεια στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Εξοπλισμένο με ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η τεχνολογία στην… υπηρεσία του οδηγού, το νέο Audi A3 υπόσχεται απόλυτη ασφάλεια και εξαιρετικά οδικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει μεταξύ των κορυφαίων προτάσεων της κατηγορίας των premium μικρομεσαίων.

Στις εκδόσεις του μοντέλου με κινητήρες ισχύος από 150 PS, η ανάρτηση διατίθεται προαιρετικά με προσαρμοστικό έλεγχο αποσβεστήρων, κάτι που χαμηλώνει το αυτοκίνητο κατά 10 χιλιοστά. Οι αισθητήρες μετρούν την κατακόρυφη επιτάχυνση της δομής του αμαξώματος και τη σχετική κίνηση των μεμονωμένων τροχών. Η μονάδα ελέγχου επεξεργάζεται τα σήματά τους μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και προσαρμόζει συνεχώς κάθε αποσβεστήρα χωριστά ανάλογα με την κατάσταση του δρόμου, την κατάσταση οδήγησης και τη ρύθμιση στο Audi Drive Select. Εδώ, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ δυναμικής ή προσανατολισμένης στην άνεση οδήγησης, επιλέγοντας auto, comfort ή dynamic. Οι αποσβεστήρες προσφέρουν ένα εύρος μεταξύ εξαιρετικά άνετης και πολύ δυναμικής οδήγησης. Με τη σπορ ανάρτηση, η οποία έρχεται ως στάνταρ με την επιλογή της S-Line, η εστίαση είναι καθαρά στο τελευταίο. Λόγω της ακριβούς ρύθμισης της ανάρτησης και των αποσβεστήρων και του γεγονότος ότι το όχημα εδώ χαμηλώνει κατά 15 χιλιοστά, το συμπαγές μοντέλο μεταφέρει μια ακόμη πιο άμεση επαφή με την επιφάνεια του δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Η οδηγική εμπειρία γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με το προαιρετικό σύστημα Audi Drive Select. Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το σύστημα για να αλλάξει όχι μόνο τη ρύθμιση των αποσβεστήρων αλλά και τα χαρακτηριστικά του συστήματος υποβοήθησης διεύθυνσης και της απόκρισης του γκαζιού, καθώς και τα σημεία αλλαγής ταχυτήτων του S-Tronic για εκδόσεις κινητήρα με ισχύ 150 PS. Σε συνεργασία με τον Ηλεκτρονικό Έλεγχο Σταθεροποίησης (ESC), ο έλεγχος κατανομής ροπής ανά τροχό (wheel-selective torque control) συμβάλλει επίσης στη δυναμική συμπεριφορά του οχήματος: εάν ο εμπρόσθιος τροχός στο εσωτερικό της καμπύλης χάνει τη επαφή με το δρόμο όταν στρέφεται με μεγάλη ταχύτητα, φρενάρει ελαφρώς για να εξασφαλιστεί ότι το αυτοκίνητο διατηρεί μια σταθερή και σπορ συμπεριφορά.

Κάτι εντελώς νέο στο A3 Sportback είναι ο μεταβλητός έλεγχος δυναμικής οδήγησης. Το κεντρικό σύστημα συλλέγει τα δεδομένα από όλα τα εξαρτήματα που σχετίζονται με την εγκάρσια δυναμική και έτσι εξασφαλίζει ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ τους είναι ακριβής και γρήγορη. Υπολογίζει τις βέλτιστες ρυθμίσεις για τους προσαρμοζόμενους αποσβεστήρες, το ESC και την τετρακίνηση quattro – με βάση την κίνηση του τιμονιού. Ο μεταβλητός έλεγχος δυναμικής οδήγησης αυξάνει την ακρίβεια στην κίνηση με αυτό τον τρόπο, ειδικά στους δρόμους με διαδοχικές στροφές. Το χαρτοφυλάκιο τροχών του νέου A3 Sportback κυμαίνεται από 16 έως 19 ίντσες και έχει διάσταση ελαστικών 235/35. Τα πακέτα εξωτερικού σχεδιασμού περιλαμβάνουν ζάντες 17 ιντσών, ενώ διατίθενται από την Audi Sport ζάντες 18 ιντσών και 19 ιντσών. Τα ελαστικά για όλες τις διαστάσεις βελτιστοποιήθηκαν όσον αφορά την αντίσταση κύλισης χωρίς να διακυβεύονται οι δυνατότητες χειρισμού ή πέδησης.

Advertisement

Δείτε ακόμα: Τα 6 hi-tech σημεία του νέου Audi A3 που αξίζει να προσέξεις

Advertisement

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το νέο Audi A3

Αποκάλυψη για τη sedan έκδοση του νέου Audi A3

 

Advertisement