Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin δεν αναζητά νέους μετόχους

Ελλάδα 8:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Aston Martin δεν αναζητά νέους μετόχους

ΝΕΑ

Η Aston Martin δεν αναζητά νέους μετόχους

ΝΕΑ

Η διοίκηση της εταιρείας ξεκαθαρίζει ότι δεν αναζητά επενδυτές και πως η DBX θα αποτελέσει το κλειδί για την επιστροφή στα κέρδη.

Advertisement
Advertisement

Τέλος στα σενάρια πώλησης της Aston Martin στον Καναδό δισεκατομμυριούχο Lawrence Stroll έβαλε η διοίκηση της εταιρείας ανακοινώνοντας πως δεν επιδιώκει να βρει νέους επενδυτές αφού ήδη λειτουργεί το νέο της εργοστάσιο για την κατασκευή της DBX. Να υπενθυμίσουμε πως αρκετά Μέσα Ενημέρωσης πριν λίγες ημέρες ανέφεραν ότι ο ιδιοκτήτης της Racing Point, ομάδα της F1, ετοιμάζεται να αποκτήσει σημαντικό μετοχικό μερίδιο στην Aston Martin. «Ξέρετε τι θα έπρεπε να κάνουμε αν υπήρχε μια επίσημη προσέγγιση. Εκτός αυτού, δεν μπορώ να σχολιάσω», δήλωσε Andy Palmer διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin στο Reuters, αναφερόμενος σε κανόνες που διέπουν τις εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο.

«Σίγουρα δεν προσκαλούμε ενεργά οποιαδήποτε άλλη συμμετοχή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να έρθουν» απάντησε στην ερώτηση αν η Aston Martin χρειαζόταν έναν νέο επενδυτή. Το νέο εργοστάσιο της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη νότια Ουαλία αποτελεί το κλειδί του τερματισμού μιας κακής απόδοσης από την Aston Martin, η οποία σημείωσε ζημίες 118 εκατ. δολαρίων στο εννεάμηνο λόγω της μειωμένης ζήτησης για sport cars κυρίως στην Ευρώπη. Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία εδραιώνεται μέσω συμφωνιών όπως η σχεδιαζόμενη συγχώνευση των PSA Group και της Fiat Chrysler Automobiles, η Aston Martin δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να ανήκει σε κάποιον μεγάλο κατασκευαστή, δείχνοντας την επιτυχία της αυτόνομης και αντίπαλης Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος Adeem / Primewagon με έδρα το Κουβέιτ κατέχει μερίδιο 36% στην Aston Martin, ενώ η Invest Industrial με έδρα την Ιταλία έχει 31%. Η Daimler κατέχει επίσης μετοχικό κεφάλαιο 4%. Το υπόλοιπο ποσοστό κατέχουν επενδυτές. Ο Palmer είπε ότι οι δύο κύριοι μέτοχοι της Aston Martin δεν έχουν σκοπό να αποχωρήσουν πουλώντας τα μερίδιά τους καθώς οι επενδύσεις τους έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Όσον αφορά στο μικρό ποσοστό που κατέχει η Daimler ο κ. Palmer εκτιμά πως με αυτό τον τρόπο η Aston Martin έχει πρόσβαση στην τεχνολογία και να επωφελείται από την ταχύτητα με την οποία μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα.

Η βρετανική εταιρεία ελπίζει ότι το νέο εργοστάσιο της, στο St Athan, θα βοηθήσει να την εταιρεία να επιστρέψει στην κερδοφορία. Η Aston αποκάλυψε την DBX τον περασμένο μήνα, ελπίζοντας ότι θα προσελκύσει περισσότερους αγοραστές για να αυξήσει τις πωλήσεις της. Το κορυφαίο SUV θα εισέλθει στην πλήρη παραγωγή στο νέο εργοστάσιο το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους.

«Το άνοιγμα είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο στο αναπτυξιακό σχέδιο της εταιρείας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των φιλοδοξιών μας ως παγκόσμιας μάρκας πολυτελείας με παρουσία σε όλους τους σημαντικούς τομείς της αγοράς», δήλωσε ο Palmer στο εργοστάσιο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Ταξί, φορτηγά και λεωφορεία με… Leasing!

Advertisement

Τα εργοστάσια πρέπει να… μειώσουν τις εμπορίες στην ΕΕ

ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα – ευκαιρίες με τιμές εκκίνησης από 300 ευρώ!