Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αστυνομία έκλεισε εργοστάσιο μαϊμού Ferrari και Lamborghini

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αστυνομία έκλεισε εργοστάσιο μαϊμού Ferrari και Lamborghini

ΝΕΑ

Η αστυνομία έκλεισε εργοστάσιο μαϊμού Ferrari και Lamborghini

ΝΕΑ

Οι τοπικές αρχές της πόλης Santa Catarina στην Βραζιλία έκλεισαν παράνομο… εργοστάσιο κατασκευής ψεύτικων Ferrari και Lamborghini

Advertisement
Advertisement

 

Το αστυνομικό τμήμα της πόλης Itajaí με την βοήθεια του τμήματος ασφάλειας της Santa Catarina, στην Βραζιλία έκλεισαν ένα παράνομο συνεργείο, το οποίο κατασκεύαζε αντίγραφα (replica) των μοντέλων της Ferrari και της Lamborghini.

Advertisement
Advertisement

Η αστυνομία ανακάλυψε οχτώ μισοτελειωμένα οχήματα στον χώρο του συνεργείου τα οποία κατασχέθηκαν. Οι διωκτικές αρχές έφτασαν ως το παράνομο χώρο κατασκευής μετά από μηνύσεις που έκαναν οι μητρικές εταιρίες από την Ιταλία (και όχι οι αντιπρόσωποι τους στην Βραζιλία). Η παράνομη επιχείρηση ήταν οικογενειακή και πωλούσε τα αντίγραφα των εξωτικών μοντέλων από 42.585 ως 59.145 ευρώ (180.000 ως 250.000 Brazilian Reals). Για να φτιάξουν τα αντίγραφα χρησιμοποιούσαν ανταλλακτικά από παλαιά αυτοκίνητα και κακής ποιότητας φάιμπεργκλας. «Σε κάποιο από τα οχήματα βρήκαμε κινητήρα από Opel Omega» είπε ο υπεύθυνος της επιχείρησης για την αστυνομία Angelo Fragelli.

Σύμφωνα με τον Fragelli η έρευνα ξεκίνησε πριν από δύο μήνες και ήταν αποτέλεσμα μήνυσης την οποία κατέθεσε δικηγορικό γραφείο του São Paulo, το οποίο αντιπροσωπεύει Ferrari και Lamborghini. Οι δύο εταιρίες έχουν ειδική ομάδα, η οποία ψάχνει παράνομες δραστηριότητες, που τις αφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο, πριν από μερικούς μήνες είχαν ανακαλύψει μία αντίστοιχη μικρή βιομηχανία στην Κίνα (κεντρική φωτογραφία).

Advertisement

Στο χώρο του συνεργείου βρέθηκαν, εκτός από τα αυτοκίνητα, καλούπια Fiberglass για τμήματα αυτοκινήτων και πολλά μεταχειρισμένα ανταλλακτικά και σήματα των Ferrari και Lamborghini. Δύο άντρες συνελήφθησαν (πατέρας και γιος ιδιοκτήτες του χώρου) οι οποίοι κατέθεσαν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με τις αρχές οι ύποπτοι δήλωσαν πως τα αυτοκίνητα ήταν… νόμιμα πρωτότυπα, όμως καταδικάστηκαν για βιομηχανική απάτη.

Advertisement

Η αστυνομία ψάχνει επίσης και αυτούς που έκαναν τις παραγγελίες. Ο Fragelli είπε πως αν η αστυνομία αποδείξει πως οι… πελάτες της παράνομης επιχείρησης ήξεραν τι αγοράζουν θα έχουν και αυτοί κυρώσεις.

Οι ιδιοκτήτες του παράνομου εργοστασίου είχαν ήδη προβλήματα με τον νόμο καθώς εκκρεμούν σε βάρος τους μηνύσεις από δύο πελάτες τους γιατί καθυστέρησαν να παραδώσουν δύο… αντίγραφα Ferrari και Lamborghini.

Advertisement