Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών Nissan που περιμένουμε (+video)

Ελλάδα 11:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών Nissan που περιμένουμε (+video)

ΝΕΑ

Η αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών Nissan που περιμένουμε (+video)

ΝΕΑ

Η Nissan παρουσιάζει αναλυτικά την αρχιτεκτονική της πλατφόρμας CMF-EV στην οποία θα βασίζονται τα επερχόμενα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

 Η πλατφόρμα CMF-EV, που είναι γνωστή στους κόλπους της Nissan ως «μαγικό ιπτάμενο χαλί» και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο Ariya, το πρώτο αμιγώς  ηλεκτρικό coupé-crossover της μάρκας, προσφέρει στους σχεδιαστές τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουν τις εμπειρίες οδηγού και επιβατών.

“Η πλατφόρμα CMF-EV είναι ένα θαύμα της δημιουργικής μηχανικής. Από την παροχή εξαιρετικού χώρου σε στυλ σαλονιού,  μεγαλύτερου μήκους καμπίνας έως και  μήκους οχήματος, μέχρι την προηγμένη τεχνολογία συστήματος μετάδοσης κίνησης e-4ORCE, η ευελιξία της μας δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τα όρια των μηχανικών και σχεδιαστικών δυνατοτήτων”, δήλωσε ο  Pierre Loing, Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού Προϊόντων της  Nissan Motor Co. Ltd.

Advertisement
Advertisement

Η CMF-EV φέρνει επίσης περισσότερες ευκαιρίες για συνεργασία. Η πλατφόρμα αξιοποιεί συνέργειες στο πλαίσιο της Συμμαχίας, μεγιστοποιώντας την κατασκευαστική απόδοση για την επίτευξη του κοινού οδικού χάρτη των εταίρων για το 2030. Με αυτό τον τρόπο, θα προσφερθεί η βέλτιστη αξία στους πελάτες που κατευθύνονται σε ένα συναρπαστικό, εξηλεκτρισμένο μέλλον.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τις εταιρείες της Συμμαχίας, η πλατφόρμα θα αποτελέσει τη βάση για 15 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030.

Advertisement

«H CMF-EV ορίζεται από την τεχνολογική καινοτομία και τις δυνατότητες  στην άρθρωση, ανοίγοντας το δρόμο για την επόμενη συναρπαστική γενιά ηλεκτρικών οχημάτων από την Nissan και τους συνεργάτες μας στη Συμμαχία», πρόσθεσε ο Pierre Loing.

«Η Nissan έχει εισέλθει σε ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ηλεκτροκίνησης με τo Ariya. Αυτό το όχημα – ορόσημο,  προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στις παγκόσμιες ομάδες μας να παρουσιάσουν όλα όσα μάθαμε για την ηλεκτρική κινητικότητα από την περασμένη δεκαετία και να ξεπεράσουν  τις προσδοκίες. Αυτό το ήθος αντιπροσωπεύει η πλατφόρμα CMF-EV», δήλωσε ο David Moss, Senior Vice President, Regional Research & Development, Nissan Technical Center Europe.

Advertisement

Σχεδιάζοντας ένα σαλόνι σε τέσσερις τροχούς

Θέτοντας τις βάσεις για την ιδέα του ανοιχτού δαπέδου, οι μηχανικοί της Nissan έδωσαν στην πλατφόρμα CMF-EV ένα επίπεδο κατασκευαστικό πάτωμα. Οι θέσεις για ηλεκτρικούς κινητήρες σχεδιάστηκαν ακριβώς δίπλα στον εμπρός και τον πίσω άξονα, ενώ οι συστοιχίες μπαταριών σχεδιάστηκαν για να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτές, σχηματίζοντας ένα δομικό σύστημα στήριξης για την πλατφόρμα.

Advertisement

Η πλατφόρμα CMF-EV παρείχε στους σχεδιαστές του Ariya έναν κενό καμβά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν το concept Ma, μια σχεδιαστική φιλοσοφία της Nissan που επικεντρώνεται στην κατάκτηση των δυνατοτήτων του κενού χώρου.

Η τοποθέτηση της μονάδας κλιματισμού πιο μπροστά και η βελτιστοποίηση των μπροστινών και των πίσω θέσεων των καθισμάτων, χάρη στην απουσία τούνελ μετάδοσης,  επέτρεψε στους σχεδιαστές της Nissan να αξιοποιήσουν όλο τον διαθέσιμο χώρο. Η καμπίνα έχει μια βαθιά αίσθηση ευρυχωρίας με περισσότερο χώρο για τα πόδια, προσφέροντας την εμπειρία ενός καθιστικού. Ο χώρος της καμπίνας μπορεί να προσαρμοστεί ακόμη περισσότερο χάρη στην κινητή κεντρική κονσόλα.

Δύναμη και έλεγχος σε τέλεια αρμονία

Η καινοτόμος πλατφόρμα ανταμείβει επίσης τους οδηγούς. Παρέχοντας στους πελάτες την ευελιξία να επιλέξουν το σωστό πακέτο για τις ανάγκες τους, η πλατφόρμα CMF-EV μπορεί να φιλοξενήσει πολλαπλές προδιαγραφές κινητήριων μονάδων και συστημάτων μετάδοσης κίνησης, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης ενός κινητήρα και της διαμόρφωσης e-4ORCE με διπλό κινητήρα.

Το e-4ORCE είναι η πιο προηγμένη τεχνολογία ελέγχου όλων των τροχών της Nissan. Το e-4ORCE ενισχύει την εμπιστοσύνη του οδηγού εντοπίζοντας την επιθυμητή γραμμή οδήγησης, σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια του δρόμου, χωρίς αυτός να χρειάζεται να αλλάξει στυλ οδήγησης ή εισόδου. Για παράδειγμα, όταν στρίβει σε χιονισμένους δρόμους, το όχημα μπορεί να ανιχνεύσει πιστά την επιθυμητή γραμμή του οδηγού, χάρη στον εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας έλεγχο του κινητήρα και των φρένων. Με την αυτοπεποίθηση που προσφέρει στον χειρισμό μια ποικιλίας οδηγικών συνθηκών, η οδήγηση γίνεται πιο απολαυστική.

Αν θέλετε να είστε από τους πρώτους που θα λαμβάνουν αποκλειστικές ενημερώσεις για το Nissan Ariya μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται το υβριδικό Nissan Juke
Δοκιμή: Nissan Qashqai 1.3 DiG-T Ηybrid 140 PS
Διακριτικά ανανεωμένο το Nissan Leaf