Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Apple θα φέρει την επανάσταση στα ταμπλό;

Ελλάδα 3:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Apple θα φέρει την επανάσταση στα ταμπλό;

ΝΕΑ

Η Apple θα φέρει την επανάσταση στα ταμπλό;

ΝΕΑ

Πρόσφατες εικόνες της Apple μας δίνουν μια γεύση από το ταμπλό του μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Το ότι η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο είναι παγκοσμίως γνωστό. Πολλά είναι όμως τα στοιχεία που είναι άγνωστα για την ώρα όπως το πότε θα παρουσιαστεί ή ποιες τεχνολογίες θα χρησιμοποιήσει στον τομέα των συστημάτων κίνησης και μετάδοσης.

Ένα από τα μυστικά που πρόσφατα διέρρευσαν για το αυτοκίνητο της Apple είναι η τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσει στο κόκπιτ. Σύμφωνα με στοιχεία και φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει φαίνεται πως η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει να φέρει την επανάσταση στις οθόνες και τις λειτουργίες αυτών επεκτείνοντας τις δυνατότητες χρήσης στους επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με έγγραφα πιστοποίησης που κατάθεσε η Apple κάνει λόγο για μια οθόνη με δυνατότητα πολλαπλών απεικονίσεων την ίδια στιγμή. Κάτι τέτοιο, μεταφράζεται πολύ απλά στο ό,τι η οθόνη μπορεί να διαμοιράζεται σε διαφορετικά παράθυρα τα οποία θα δείχνουν αυτό ακριβώς που ζητάει ο χρήστης.

Για παράδειγμα, ο οδηγός θέλει να έχει μπροστά του την πλοήγηση, αλλά ο συνοδηγός θέλει να δει φωτογραφίες ή να ελέγξει τις επιλογές μουσικής στο Spotify. Κανένα πρόβλημα, η οθόνη θα μπορεί να διαχωριστεί και να προσφέρει στον καθένα αυτό ακριβώς που θέλει, χωρίς να χρειάζεται να περνάει από την μια κατάσταση στην άλλη.

Advertisement

Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί επιτρέπει στους επιβάτες να έχουν άψογη οπτική ακόμα και όταν κοιτάζουν την οθόνη από διαφορετική γωνία.

Η Apple κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για το πότε θα είναι έτοιμο το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο, αλλά αναμένεται τα πρώτα αποτελέσματα να έρθουν το 2025.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νυχτερινός τύπος το αυτοκίνητο της Apple
Με συρόμενες πόρτες το Apple Car;
Ο Elon Musk προειδοποιεί Apple και Google!