Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η απόλυτη μετατροπή: Από ηλεκτρικό σε 16κύλινδρο συμβατικό! (+video)

Ελλάδα 22:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η απόλυτη μετατροπή: Από ηλεκτρικό σε 16κύλινδρο συμβατικό! (+video)

ΝΕΑ

Η απόλυτη μετατροπή: Από ηλεκτρικό σε 16κύλινδρο συμβατικό! (+video)

ΝΕΑ

Η σύγχρονη τάση θέλει τα αυτοκίνητα να οδεύουν προς τις ηλεκτρικές τους εκδόσεις. Οι άνθρωποι πίσω από αυτήν την BMW i8 πιστεύουν ότι υπάρχει και η αντίστροφη οδός

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο για αγώνες αναβάσεων με βάση το BMW i8 που κατασκευάστηκε από την Team Edlinger αποτελεί μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ανάμεσα στα οχήματα υψηλών επιδόσεων που εμφανίζονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αναβάσεων.

Αντλώντας έμπνευση από την εμπειρία τους με μια σειρά E30 3-Series που κινείται από έναν V8 του Indycar, η Team Edlinger επέλεξε το BMW i8 λόγω της αεροδυναμικής του σχεδίασης.

Ωστόσο, η μετατροπή του i8 σε ένα hill climber το έχει καταστήσει σχεδόν αγνώριστο από την αρχική του κατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Η πιο εντυπωσιακή πτυχή αυτού του προσαρμοσμένου i8 είναι το σύστημα κίνησης.

Ξεφεύγοντας από τον εργοστασιακό τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,5 λίτρων και το υβριδικό σύστημα, η ομάδα Edlinger ακολούθησε μια τολμηρή προσέγγιση.

Εξόπλισαν το αυτοκίνητο όχι με έναν, ούτε με δύο, αλλά με τέσσερις τετρακύλινδρους κινητήρες 999 cc που προέρχονται από τη σούπερ σπορ μοτοσικλέτα BMW HP4.

Advertisement

Κάθε ένας από αυτούς τους κινητήρες υψηλής φτάνει τις εκπληκτικές 14.800 στροφές ανά λεπτό και τροφοδοτεί έναν ξεχωριστό τροχό.

Μαζί, αυτή η διαμόρφωση παράγει μια απίστευτη ιπποδύναμη 880 ίππων, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά 100% συνθετικά καύσιμα.

Advertisement

Το συγκεκριμένο i8 διαθέτει ένα εξειδικευμένο σύστημα εξάτμισης τιτανίου και κεραμικά φρένα, με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω.

Ως βάση χρησιμοποιήθηκε ένα ειδικό πλαίσιο από ανθρακονήματα που θυμίζει αυτοκίνητο LMP1.

Ένα σχολαστικά σχεδιασμένο σύστημα αμορτισέρ Sachs και ένα ειδικά σχεδιασμένο αμάξωμα που στοχεύει στη μεγιστοποίηση της αεροδυναμικής κάθετης δύναμης φροντίζουν για τις εξαιρετικές του επιδόσεις στους αγώνες.

Advertisement

Είναι αξιοσημείωτο ότι, παρά τις εκτεταμένες τροποποιήσεις, το αυτοκίνητο παραμένει αρκετά ελαφρύ με βάρος μόλις 1.000 kg.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμα σε φάση εξέλιξης, και δεν έχει συμμετάσχει επίσημα σε αγώνες ανάβασης. Είναι όμως μία ένδειξη ότι ο μονόδρομος της ηλεκτροκίνησης μπορεί να έχει και μία αντίστροφη φορά. Έστω για λίγο ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: BMW i5 eDrive40
BMW M2: Καθηλωτική εμπειρία οδήγησης (+video)
Το πρώτο ηλεκτρικό ταξί του Αγρινίου είναι μία BMW iX1