Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H VW ετοιμάζει το e-Thing

Ελλάδα 2:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H VW ετοιμάζει το e-Thing

Mobility

H VW ετοιμάζει το e-Thing

Mobility

Με την αρθρωτή πλατφόρμα των ηλεκτρικών της μοντέλων, η Volkswagen μπορεί να υποστηρίξει μια σειρά από μοντέλα και όπως όλα δείχνουν, είμαστε κοντά στην ηλεκτρική επανεμφάνιση του μοντέλου που έγινε γνωστό από την παρουσία του στις ένοπλες δυνάμεις.

Advertisement
Advertisement

Ένα ακόμα μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB, είναι έτοιμο για παρουσίαση μέσα στο Σεπτέμβριο από τη VW.

Η δυνατότητα υποστήριξης πολλών μοντέλων με διαφορετικό μέγεθος από την ίδια πλατφόρμα, δίνει τη δυνατότητα στη Γερμανική εταιρεία να φέρει στο προσκήνιο πολλά και ενδιαφέροντα projects. Η VW έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η MEB θα υποστηρίξει τα επερχόμενα ID.Buzz και ID.Cargo, που είναι ηλεκτρικά φορτηγά με ρετρό στυλ, δανεισμένο από το mini bus Samba.

Σύμφωνα με ένα νέο εμπορικό σήμα που κατατέθηκε από τη VW και κοινοποιήθηκε στην υπηρεσία Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ηλεκτρική σειρά της VW θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα ακόμα μοντέλο με αναφορές στο παρελθόν. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πρόσφατα κατοχύρωσε εμπορικά το όνομα «e-Thing», το οποίο πιθανότατα υπαινίσσεται μια νέα ηλεκτρική έκδοση του The Thing.

Advertisement
Advertisement

Για όσους δεν το θυμούνται, το VW Type 181 ήταν μια απλούστερη έκδοση του στρατιωτικού Kubelwagen σχεδιασμένη από τον Ferdinand Porsche, που χρησιμοποιήθηκε στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και αφορούσε στη μεταφορά προσωπικού. Αργότερα διατέθηκε στην αγορά ως «το πράγμα» (The Thing) στις ΗΠΑ, αλλά επίσης πήρε και άλλα ονόματα σε όλο τον κόσμο, όπως Kurierwagen στη Δυτική Γερμανία, Trekker στο Ηνωμένο Βασίλειο, Safari στο Μεξικό και τη Νότια Αμερική και Pescaccia στην Ιταλία.

Στην Ελλάδα που όλοι όσοι έχουν υπηρετήσει το έχουν δει «σε δράση», το θυμούνται με διάφορα κοσμητικά επίθετα, πολύ χαρακτηριστικά της αξιοπιστίας αλλά και της ιδιαίτερης εμφάνισής του. Από το 1968 έως το 1983, παρήχθησαν περισσότερα από 90.000 και ήταν όλα με αφαιρούμενες πόρτες και αφαιρούμενη οροφή- μαλακή ή σκληρή. Η VW έχει ήδη παρουσιάσει μια παρόμοια ιδέα με το ID Buggy, αλλά πρόσφατες φήμες θέλουν το project αυτό να ακυρώνεται. Η κατοχύρωση του εμπορικού σήματος e-Thing ωστόσο, είναι η πρώτη ένδειξη ότι οι προσπάθειες εξέλιξης του ID Buggy δεν θα χαθούν και πιθανότατα πάνω σε αυτό το σχέδιο να βασιστεί η παρουσίαση κάποιου «βασικού» ηλεκτρικού μοντέλου που θα έχει μέσα στα χαρακτηριστικά του τον στοιχειώδη εξοπλισμό και την χαμηλή τιμή.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Η σημασία της αεροδυναμικής στο ID.4

Από Σεπτέμβριο το VW Caddy Beach

VW T-Rug: Έτσι θα είναι ο αντίπαλος του Defender

Advertisement