Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ανάρτηση κάνει τη διαφορά στο νέο Yaris

Ελλάδα 11:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ανάρτηση κάνει τη διαφορά στο νέο Yaris

ΝΕΑ

Η ανάρτηση κάνει τη διαφορά στο νέο Yaris

ΝΕΑ

Το νέο Toyota Yaris έχει σχεδιαστεί για να κινείται ευέλικτα στην κυκλοφοριακή συμφόρηση ακόμα και σε στενούς αστικούς δρόμους, ξεδιπλώνοντας παράλληλα τις αρετές του όταν βρει ανοιχτό δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδίαση της ανάρτησης είναι κρίσιμο στοιχείο για τη δυναμική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου.  Μία από τις σημαντικότερες εφαρμογές της φιλοσοφίας TNGA είναι να διασφαλίζει ότι κάθε νέο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας ωφελείται από το βέλτιστο set-up (διάταξη/ρύθμιση).

Το νέο Yaris υιοθετεί μία εντελώς νέα διάταξη, με γόνατα MacPherson μπροστά, με αναθεωρημένη γωνία κλίσης, που λειτουργούν με μειωμένες τριβές. Οι πάνω βάσεις των εμπρός αμορτισέρ αποτελούν και σημεία περιστροφής για το σύστημα διεύθυνσης, ενώ η αλλαγή στη γωνία της ανάρτησης επιτρέπει καλύτερη ευθυγράμμιση αμορτισέρ και ελατηρίων, που μεταφράζεται σε λιγότερους κραδασμούς.

yaris-2019-red-o1000x600

Advertisement
Advertisement

Ο πίσω ημιάκαμπτος άξονας είναι σκληρότερος κατά 80%, ενώ η ακαμψία της πίσω αντιστρεπτικής δοκού έχει αυξηθεί πάνω από 80%, μειώνοντας αντίστοιχα τις κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές και βελτιώνοντας τη συνολική ευελιξία του αυτοκινήτου.

Τα παραπάνω επέτρεψαν στην τοποθέτηση πιο μαλακών ελατηρίων και σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη ισορροπία του πλαισίου μπροστά/πίσω, αναβάθμισε την οδηγική άνεση στο νέο Toyota Yaris.

yaris-2019-red-p1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Η σχεδιαστική φιλοσοφία του Toyota Yaris

Video: Γνωρίστε το νέο Toyota Yaris

Advertisement

Δοκιμή: Νέο Toyota Yaris Hybrid