Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αναγέννηση του Mercedes-Benz G-Class (+video)

Ελλάδα 4:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αναγέννηση του Mercedes-Benz G-Class (+video)

ΝΕΑ

Η αναγέννηση του Mercedes-Benz G-Class (+video)

ΝΕΑ

Ένα πλήρως αποκατεστημένο Mercedes G-Wagen (στρατιωτικών προδιαγραφών) γίνεται, μετά από ολική αναπαλαίωση της Expedition Motor Company το ιδανικό Off-Roader.

Advertisement
Advertisement

 

Το Mercedes-Benz G-Class είναι ένα από τα πιο δημοφιλή οχήματα στον κόσμο του tuning. Έχουμε δει πολλές αναπαλαιώσεις για τα G-Wagen, αλλά όχι κάτι παρόμοιο με αυτό. Για την αναπαλαίωση / βελτίωση (Restomod στην διεθνή αυτοκινητιστική διάλεκτο) δούλεψαν οι τεχνικοί της Expedition Motor Company. Η εταιρία από το New Jersey των ΗΠΑ ειδικεύεται στην αναγέννηση παλαιών μοντέλων 4×4 και στα μοντέλα G-Class της Mercedes. Για να γιορτάσει την 40η επέτειο του τετράγωνου στην όψη off-roader παρουσίασε ένα πλήρως ανακατασκευασμένο (στρατιωτικών προδιαγραφών) G-Class 250GD του 1992 στο χρώμα «Mojave Silver».

Advertisement
Advertisement

Το επετειακό μοντέλο είναι το πρώτο από μία σειρά μοντέλων (στρατιωτικών G-Class) τα οποία θα δημιουργήσει η εταιρεία. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το όχημα δείχνει καλύτερο από καινούργιο με κάποιες μικρές πινελιές όπως οι τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα (εμπρός και πίσω) να το κάνουν ακόμα πιο μοντέρνο. «Η ομάδα μας δούλεψε περισσότερες από 1000 ανθρωποώρες σε αυτό το project και είμαστε υπερήφανοι για αυτό» αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ιθύνοντες της EMC.

Advertisement

Για κάθε G-Class η διαδικασία αποκατάστασης περιλαμβάνει την πλήρη αποσυναρμολόγηση του αυτοκινήτου και την αναπαλαίωση κάθε μέρους από το μηδέν. Ακόμη και το κιβώτιο ταχυτήτων, οι άξονες, τα διαφορικά, τα φρένα και ο κινητήρας είναι εντελώς καινούργια. Στην πραγματικότητα, ο πετρελαιοκινητήρας των 2500 κ.εκ. λίτρων διαθέτει αναβαθμισμένη αντλία νερού, ιμάντες χρονισμού, έμβολα. Οι οπτικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν κάτι περισσότερο από νέα φωτιστικά σώματα προβολείς και φώτα της ημέρας. Η εταιρεία Expedition Motor Company εξοπλίζει το off-road με ένα εργάτη εμπρός, τροποποιημένους προφυλακτήρες, νέα «μάσκα» και νέο εξωτερικό χρώμα.

Advertisement

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό είναι ίσως το πιο cool (αν όχι τις πιο cool) G-Class που έχουμε δει. Η τιμή εκκίνησης των 82.411 ευρώ (90.000 δολάρια) δεν είναι έκπληξη δεδομένου ότι κάθε project απαιτεί 12 έως 16 εβδομάδες εργασίας για να ολοκληρωθεί.

 

Advertisement