Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η AMG GT δεν… κρατιέται (video)

Ελλάδα 6:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η AMG GT δεν… κρατιέται (video)

ΝΕΑ

Η AMG GT δεν… κρατιέται (video)

ΝΕΑ

«Θα μας λείψει η SLS AMG, αλλά από την άλλη ανυπομονούμε να υποδεχτούμε την AMG GT», δηλώνουν στη Mercedes. Το νέο supercar της μάρκας από τη Στουτγάρδη θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά τον Μάρτιο του 2015, όμως η πρεμιέρα για το κοινό αναμένεται αρκετούς μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο στο Παρίσι.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στο νέο video εμφανίζεται ο Tobias Moers, διευθύνων σύμβουλος της Mercedes AMG από το 2013. Ο 48χρονος Γερμανός μιλά για τα δυναμικά χαρακτηριστικά της Mercedes-AMG GT, η οποία εφοδιάζεται με έναν V8 biturbo, χωρητικότητας 3.982 cc. Περιστρέφεται μέχρι τις 7.200 rpm και αποδίδει 510 PS στις 6.250 rpm. Η μέγιστη τιμή της ροπής είναι 66,3 kgm, διαθέσιμη από τις 1.750 έως τις 4.750 rpm.

Ο κινητήρας με την κωδική ονομασία M178 ενσωματώνει τεχνογνωσία της Mercedes από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ώστε να περιορίζεται το βάρος του και οι απώλειες λόγω τριβών. Ο V8 έχει σύστημα ξηρού κάρτερ, επιλογή που σύμφωνα με τον κατασκευή επιτυγχάνει βέλτιστη λίπανση και συνεισφέρει στο χαμηλό κέντρο βάρους.

Advertisement
Advertisement

Στοιχεία για επιδόσεις, κατανάλωση και ρύπους θα γίνουν γνωστά σταδιακά, καθώς θα πλησιάζουμε στην παγκόσμια πρώτη της διαδόχου της SLS AMG.