Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται (ακόμα) τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ελλάδα 7:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται (ακόμα) τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Οι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται (ακόμα) τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ απέδειξε ότι έχουμε δρόμο ακόμα για την πλήρη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί οι αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν κάνει ολική στροφή προς την ηλεκτροκίνηση και να επενδύουν συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και μοντέλα, ωστόσο το κοινό φαίνεται πως δυσκολεύεται να αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα. Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, μια σημαντικότατη αγορά αυτοκινήτου, το κοινό δεν βλέπει στο άμεσο μέλλον κάποια δραματική αλλαγή στις συνήθειες μετακίνησής τους προτιμώντας τα συμβατικά αυτοκίνητα από τα ηλεκτρικά.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research και το Energy Policy Institute το Πανεπστημίου του Σικάγο σε ένα δείγμα 5.408 ατόμων (ενήλικες) το 47% απάντησε ότι είναι απίθανο το επόμενο αυτοκίνητο να είναι ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

Το 19% του κοινού ήταν πολύ θετικό στην απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ενώ το 22% είναι μερικώς πεπεισμένο να μεταβεί στην ηλεκτροκίνηση την επόμενη φορά που θα αποκτήσει αυτοκίνητο. Αυτό μεταφράζεται ότι οι 4 στους 10 Αμερικανούς δεν θα έπαιρναν ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι λόγοι για τους οποίους παραμένει σε χαμηλά επίπεδα η πρόθεση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ο πρώτος και βασικός είναι το κόστος απόκτησης με το 60% να συμφωνεί ότι είναι πολύ υψηλό, με τα σημεία φόρτισης να ακολουθούν από κοντά. Αποτρεπτικό είναι και το γεγονός της έλλειψης προχωρημένης τεχνολογίας στις μπαταρίες, κυρίως στον τομέα της ταχύτητας φόρτισης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οριστικό: Πρόστιμο 10.000 ευρώ αν δεν πάρουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Πώς σχεδιάζω ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
Τι θα επιλέγατε: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή φούρνο βενζίνης; (+video)

Advertisement