Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alpine Renault σταματά την παραγωγή της A110 Premiere Edition

Ελλάδα 5:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alpine Renault σταματά την παραγωγή της A110 Premiere Edition

ΝΕΑ

Η Alpine Renault σταματά την παραγωγή της A110 Premiere Edition

ΝΕΑ

Ολοκληρώθηκε η περιορισμένη παραγωγή της Alpine A110 Premiere Edition μετά από 1.955 κομμάτια.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gskevo@gmail.com)

Ολόκληρη η παρτίδα των αυτοκινήτων, πωλήθηκε μόλις λίγες μέρες μετά την παρουσίασή της πέρυσι και τα τελευταία οχήματα θα σταλούν στους ιδιοκτήτες τους τις επόμενες εβδομάδες.

Όλα τα μοντέλα της σειράς Premiere Edition (και τα 1955) είναι ελαφρύτερα και σε αυτό συνέβαλαν οι ζάντες (από σφυρήλατο αλουμίνιο) και τα sport bucket καθίσματα της Sabelt. Ένα ακόμη έξτρα χαρακτηριστικό είναι το ενεργό σύστημα εξάτμισης, το οποίο σύμφωνα με την Alpine προσθέτει και τον ήχο στην «συναρπαστική εμπειρία οδήγησης».

Advertisement
Advertisement

Τώρα που η παραγωγή της Premiere Edition σταμάτησε, η Alpine, μπορεί να περάσει στην παραγωγή των παραλλαγών Pure και Legende στο εργοστάσιο της Dieppe στη Γαλλία.

Alpine1995

Η πρώτη είναι μία έκδοση επικεντρωμένη στον οδηγό και έχει στον εξοπλισμό της: Καθίσματα Sabelt, δερμάτινη επένδυση, κλιματισμό, δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, εμπρός και πίσω φώτα LED και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν στον προαιρετικό εξοπλισμό το ενεργό σύστημα εξάτμισης, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, διαφορετικά μπροστινά καθίσματα, Park Assist με κάμερα και πολλά άλλα. Η τιμή της στην Γαλλία θα είναι στα 52.720 ευρώ.

Advertisement

Alpine1995b

Η Alpine A110 Legend (θα διατίθεται από 57.103 ευρώ) προσθέτει στον εξοπλισμό της στάνταρ ρυθμιζόμενα καθίσματα έξι κατευθύνσεων, μαύρη ή καφέ δερμάτινη επένδυση, ηχοσύστημα της Focal και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Advertisement

Όλα τα μοντέλα της Alpine A110 έχουν τετρακύλινδρο κινητήρα 1800 κ.εκ. (από το τελευταίο Megane RS) με 252 ίππους. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη. Τα 0-100 χλμ έρχονται σε 4,5 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ.

Alpine1995c