Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alpina είχε εξελίξει το δικό της Mini

Ελλάδα 17:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Alpina είχε εξελίξει το δικό της Mini

ΝΕΑ

Η Alpina είχε εξελίξει το δικό της Mini

ΝΕΑ

Εάν τα πράγματα είχαν πάει λίγο διαφορετική τροπή στο παρελθόν, μάθαμε πως η Alpina θα μπορούσε εύκολα να πουλά τη δική της έκδοση του γνωστού μας MINI. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Τελικά η κίνηση δεν στέφθηκε με επιτυχία. 

Advertisement
Advertisement

 

Πρόσφατα, ο προϊστάμενος της Alpina Andreas Bovensiepen αποκάλυψε διάφορες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες γύρω από την εταιρεία, με το τι ασχολείται επακριβώς αλλά και τι θα μπορούσε να φτιάξει, χθες, σήμερα, αύριο.

Ο Bovensiepen αποκάλυψε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Alpina σκέφτηκε να πουλήσει μια δική της έκδοση του γνωστού μας Mini ως βασικό μοντέλο της. Η εταιρεία μπήκε στον κόπο να κατασκευάσει και να δοκιμάσει ένα πρωτότυπο, αλλά αποφάσισε να μην φέρει το αυτοκίνητο στην αγορά καθώς σκέφτηκε πως θα ήταν εκτός από αρκετά “ειδικό” συνάμα και ακριβό. Επιπλέον, κάθε ελπίδα για το Alpina Mini διακόπηκε όταν η BMW λάνσαρε επίσημα τη δεύτερη γενιά του αναβιωμένου MINI (με κεφαλαία πλέον) το 2003. Η Alpina είχε αποφασίσει να κατασκευάσει το δικό της μικρό πολυτελές αυτοκίνητο, που σύμφωνα με την ίδια, θα είχε μεγαλύτερο νόημα.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, το Mini δεν ήταν το μοναδικό project στο οποίο εργάστηκε η Alpina. Ο Bovensiepen αποκάλυψε, σε ξεχωριστές συνεντεύξεις, πως η εταιρεία είχε εξελίξει ένα BMW i8 με τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα και ισχύ 460 ίππων. Το πρωτότυπο μάλιστα δοκιμάστηκε σε δημόσιους δρόμους, αλλά η BMW δεν επέτρεψε στην Alpina να συνεχίσει την εξέλιξή του και έτσι το εγχείρημα έληξε άδοξα. Μια Alpina i8 θα είχε ανταγωνιστεί ευθέως τα αυτοκίνητα της BMW M, κάτι που η εταιρεία προσπαθεί να αποφύγει αποτρέποντας μια τέτοια κίνηση.