Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alfa Romeo Tonale θα κυνηγά παρανόμους

Ελλάδα 18:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alfa Romeo Tonale θα κυνηγά παρανόμους

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo Tonale θα κυνηγά παρανόμους

ΝΕΑ

Περίπου 850 μονάδες της Alfa Romeo Tonale αποτελούν πλέον μέρος των αστυνομικών δυνάμεων της Ιταλίας.

Advertisement
Advertisement

Το μικρό SUV της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας δέχθηκε… αστυνομικό makeover με έξτρα φώτα και σειρήνα, για να πλαισιώσει την κρατική αστυνομία της γειτονικής χώρας.

Οι Ιταλοί έχουν ξαναχρησιμοποιήσει την Tonale για χρήση ένοπλων δυνάμεων, αλλά για το ξεχωριστό αστυνομικό σώμα των Carabinieri που διοικείται από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας. Αυτή τη φορά όμως, το SUV της Alfa Romeo καλείται να καλύψει χρέη κρατικής αστυνόμευσης.

Συνολικά, 850 μονάδες του ιταλικού μοντέλου διανεμήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας. Κάθε μία Tonale από αυτά διαθέτει τον ίδιο υβριδικό κινητήρα 1,5 λίτρων που υπάρχει και στο κοινό μοντέλο που διατίθεται στο ευρύ κοινό.

Advertisement
Advertisement

Το υβριδικό σύστημα αποδίδει 161 ίππους, και η κίνηση έρχεται από τους εμπρός τροχούς, ως γνωστόν.

Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτά της Tonale συγκριτικά με τα κοινά των πολιτών, είναι μία σειρά από εύχρηστα γκάτζετ και λειτουργίες τα οποία βοηθούν τους αστυνομικούς στην επικίνδυνη δουλειά τους.

Advertisement

Για παράδειγμα, το περιπολικό Alfa Romeo Tonale έχει αλεξίσφαιρο κοστούμι, μπλε φώτα στη μύτη του προφυλακτήρα, σειρήνα και φώτα αστυνομίας στην οροφή και σύστημα ασύρματου για επικοινωνία.

Advertisement

Αυτή η έκδοση της Tonale κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 9 δευτερόλεπτα και είναι γενικότερα ιδανική για αστική μετακίνηση. Σίγουρα όχι ιδανικό για… κυνηγητό κακοποιών.

Αν ήθελε κάτι τέτοιο η ιταλική κρατική αστυνομία, ίσως θα έπρεπε να πάει στην plug-in hybrid έκδοση η οποία αποδίδει 276 ίππους και είναι για πιο… ακραίες καταστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4
Η Alfa Romeo Tonale Hybrid και περιπολικό
Τι προβλέπει η νέα εποχή της Alfa Romeo;

Advertisement