Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alfa Romeo ετοιμάζει και καθαρόαιμα σπορ μοντέλα

Ελλάδα 3:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alfa Romeo ετοιμάζει και καθαρόαιμα σπορ μοντέλα

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo ετοιμάζει και καθαρόαιμα σπορ μοντέλα

ΝΕΑ

Μετά την παρουσίαση της Tonale ανοίγει η όρεξη της Alfa Romeo για επιστροφή στις ρίζες της, ρίχνοντας ματιές στην Spider Duetto και την T33 Stradale.

Advertisement
Advertisement

Με την πρόσφατη επίσημη πρεμιέρα της Τonale η Alfa Romeo ουσιαστικά βάζει τις βάσεις για την ανασύσταση της μάρκας και την εδραίωσή της σε ένα πιο ευρύ κοινό. Όμως η “καρδιά” της Alfa Romeo και των φανατικών της φίλων χτυπά κυρίως για τα σπορ μοντέλα, και όπως όλα δείχνουν η ιταλική εταιρία δεν πρόκειται να τους απογοητεύσει.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, από την στιγμή που η Tonale ανοίξει τον δρόμο, θα ακολουθήσουν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας αρκετά καθαρόαιμα σπορ αυτοκίνητα.

Η Tonale είναι το αποφασιστικό βήμα για την σταθεροποίηση της εταιρίας στον premium χώρο των μοντέλων ευρείας κυκλοφορίας και έχει αναλάβει να αποδείξει την οικονομική σταθερότητα της Alfa Romeo μέσα στο γκρουπ Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Όμως αυτό είναι μόνο η αρχή. Σύμφωνα με τον Imparato η εταιρία ετοιμάζει μερικά one-off σχέδια και αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής, τα οποία θα αποκαλυφθούν μέσα στη χρονιά.

Ως σημεία αναφοράς για την σχεδίαση αλλά και την γενικότερη αύρα των μοντέλων αυτών επικαλέστηκε ονόματα όπως της Spider Duetto ή της T33 Stradale, υποστηρίζοντας ότι το παρελθόν της εταιρίας θα συνεχίσει να εμπνέει και την επόμενη ημέρα της.

Advertisement

Aρχικά πάντως η εταιρία εστιάζει στα μοντέλα μαζικής παραγωγής και στην κερδοφορία, όμως παράλληλα δουλεύει και αυτά τα περιορισμένης παραγωγής προγράμματα και σχέδια. Ο Imparato δηλώνει ότι υπάρχουν πολλές ιδέες, και αρκεί, όπως λέει, μία επίσκεψη στο μουσείο της Alfa Romeo για να καταλάβει κανείς το μεγάλο δυναμικό που έχει η μάρκα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, και υπάρχει και η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση που απασχολεί πολύ την μάρκα. Όπως λέει ο Imparato πρέπει να έχουν τις σωστές προτεραιότητες και την ίδια στιγμή να εργάζονται σε τομείς με περισσότερο πάθος που χαρακτήριζε πάντα την Alfa Romeo.

Advertisement

Eυχάριστα τα νέα λοιπόν για τους φίλους της Alfa Romeo, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν έχουν να περιμένουν πολλά από τη νέα κατάσταση και από τα χρήματα που θα φέρει η επιτυχία της Tonale.

Πάντως μέσα στον 21ο αιώνα, υπήρξαν μόλις δύο καθαρόαιμα σπορ μοντέλα, η 4C και η μοναδική 8C, και σίγουρα η Alfa Romeo έχει την δυνατότητα αλλά και το DNA να φέρει στην αγορά σπουδαία σπορ μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Alfa Romeo ετοιμάζει έκδοση Quadrifoglio για την Tonale
Alfa Romeo Giulia GTAm και BMW M3 Competition σε πίστα (+video)
Alfa Romeo: Έρχεται η ηλεκτρική Giulia!

Advertisement