Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Γαλλική AIXAM έρχεται Ελλάδα

Ελλάδα 9:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Γαλλική AIXAM έρχεται Ελλάδα

Mobility

Η Γαλλική AIXAM έρχεται Ελλάδα

Mobility

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsauto, ξεκινάει ακόμα μία μεγάλη επένδυση στην αγορά αυτοκινήτου, με μία από τις σημαντικότερες εταιρείες microcars να ξεκινάει άμεσα τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Την έναρξη της συνεργασίας της AIXAM με τον Όμιλο Εταιρειών Τρομπούκη (διαθέτει και την γνωστή μας «AUTOMOTIVO» – Renault ,Dacia), αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα ο Ελληνικός όμιλος.

Για την δραστηριότητα αυτή έχει ιδρυθεί μία νέα εταιρεία με τίτλο «MICROMOTIVO» και η οποία θα αναλάβει την πλήρη εκπροσώπηση της AIXAM (πώληση, συντήρηση κλπ) στην Ελληνική επικράτεια.

Η AIXAM είναι μία Ευρωπαϊκή εταιρεία παραγωγής microcars η οποία εδρεύει στη Γαλλία. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρεία στην κατασκευή μικρών αυτοκινήτων, που οδηγούνται και με δίπλωμα οδήγησης μοτοσικλέτας. Με λίγα λόγια τα μικροαυτοκίνητά της τα οδηγούν από 16 χρονών και πάνω.

Advertisement
Advertisement

Ιδρύθηκε το 1983 και έχει κατασκευάσει περισσότερα από 500.000 μικροαυτοκίνητα.

Η AIXAM είναι μία καταξιωμένη εταιρεία στον κλάδο με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή nanocars και με υψηλά στάνταρτ ασφάλειας. Σημειώστε πως τα μικροαυτοκίνητά της διαθέτουν και κινητήρα diesel, εκτός από το ηλεκτρικό που θα έρθει τους επόμενους μήνες.

Advertisement

Εκτός της Γαλλίας, η AIXAM πουλάει τα προϊόντα της στην Ευρώπη σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Φινλανδία και η Νορβηγία. Στην Βόρεια Ευρώπη δε είναι η κορυφαία εταιρεία σε πωλήσεις nanocars.

Εκτός από την Ευρώπη, η AIXAM έχει αντιπροσωπείες στην Νέα Ζηλανδία, στην Τουρκία, στην Νότια Κορέα, στον Λίβανο, στην Ρωσία, στην Αίγυπτο και σε άλλες.

Advertisement

Η κατηγορία των microcars είναι από τις πλέον ραγδαία αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019, περίπου 130.000 μικροαυτοκίνητα πωλήθηκαν σε όλη την Ευρώπη, με τις πωλήσεις να αυξάνονται ραγδαία…

Η AIXAM έρχεται μέσω της «MICROMOTIVO» του ομίλου Τρομπούκη, σε μία ιδιαίτερα καλή περίοδο για την Ελλάδα και την μικροκινητικότητα, με nanocars σε καλές τιμές, υψηλά επίπεδα ασφαλείας και -σημαντικό- με κινητήρα diesel…

Advertisement

Αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας…

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο no1 ΜΜΕ για το αυτοκίνητο και την μικροκινητικότητα, το newsauto.gr


ΑΚΟΜΑ:
Αφιέρωμα Microcars – Τα αλλάζουν όλα
Αφιέρωμα: Περιηγηθείτε στην Mobility 2022
Η Αutomotivo γιορτάζει 30 χρόνια λειτουργίας