Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κακά τα ψέματα: Η αγορά κι εμείς

Ελλάδα 6:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κακά τα ψέματα: Η αγορά κι εμείς

ΝΕΑ

Κακά τα ψέματα: Η αγορά κι εμείς

ΝΕΑ

Κάποτε, όταν κυριαρχούσε η λιανική αναφορικά με την αγορά αυτοκινήτου, μπορούσες να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα σε σχέση με το κατά πόσο η επιλογή ταιριάζει με το χαρακτήρα του χρήστη.

Advertisement
Advertisement

Σ.Χ. (Στράτης Χατζηπαναγιώτου)

Θυμάστε τις ιστορίες με τους γιατρούς ή -κυρίως- για το συνδυασμό “δικηγόρος με Xsara”. Σήμερα, είναι διαφορετικά. Με δεδομένο πως στην αγορά των fleet σπάνια επιλέγεις, το συναίσθημα παίζει πολύ μικρό ρόλο ακόμα και στη λιανική. Ελάχιστοι επιλέγουν με το χέρι στην καρδιά, ενώ είναι πολύ λίγοι και εκείνοι που θα καταλήξουν σε ένα μοντέλο αγνοώντας την αξία μεταπώλησής του. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχει συρρικνωθεί και ο ειδικός Τύπος, κάτι που μας πονάει. Σήμερα όλα τα περιοδικά του ειδικού Τύπου είναι καλύτερα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Δυστυχώς η προσπάθεια δεν απεικονίζεται στις κυκλοφορίες τους.

Οι συντάκτες ορθά ζουν το όνειρό τους, σχολιάζοντας και στρίβοντας εκ του ασφαλούς -στην κυριολεξία-, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι απευθυνόμαστε σε λίγους, οι οποίοι στηρίζουν με το συναίσθημα και σπάνια επιλέγουν για την τυπική ενημέρωση. Βλέπετε, θέλουν αμεσότητα, κάτι που παρέχει το ίντερνετ, μέσω των ειδικών, εξαιρετικά site που στελεχώνονται από πρώην κομάντο και του ειδικού Τύπου. Μέσα από αυτή την “αλλαγή δεδομένων” δεν μπορείς πλέον να σχολιάσεις ότι κοιτάζοντας ένα αυτοκίνητο μπορείς να χαρακτηρίζεις και τον οδηγό του. Το πιθανότερο είναι πως θα αστοχήσεις.

Advertisement
Advertisement

Από τα αγαπημένα άρθρα ενός πολύ παλιού στον ειδικό Τύπο, όπως ο υπογράφων, τα “Αριστεία” του περιοδικού 4Τροχοί και τα άρθρα του News Auto και των CΑR (ελληνικό, αγγλικό, με το ελληνικό να υπερτερεί σε lay-out, χάρη και σε εξαιρετικές φωτογραφίες) που αφορούν στις προτιμήσεις των συντακτικών ομάδων. Σ’ αυτά απολαμβάνεις επιλογές του ειδικού χωρίς περιορισμούς, χωρίς δεύτερες σκέψεις, ενίοτε και “γιατί έτσι”. Είναι αυτό… το νταηλίκι του Έλληνα ειδικού συντάκτη που ακόμα και σήμερα μας γοητεύει και ίσως και μας εμπνέει για την επόμενη μέρα, όσο μικρή κι αν είναι η διάρκειά της και για βιολογικούς λόγους.

Ένα προσωπικό Top 10, έτσι για το “καλώς με δεχτήκατε”: Alfa Romeo Giulia και Stelvio, Audi Q2, ΒΜW M2, X2 και i8, Hyundai i30 N, KIA Stonic, Peugeot 3008, Skoda Karoq.