Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αγωνιστική Toyota Supra αποκαλύπτεται

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αγωνιστική Toyota Supra αποκαλύπτεται

ΝΕΑ

Η αγωνιστική Toyota Supra αποκαλύπτεται

ΝΕΑ

Παγκόσμια πρώτη παρουσίαση της νέας Supra GT4 Concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το concept car είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο έτσι ώστε να συμμορφώνεται με τους διεθνείς κανονισμούς της κατηγορίας GT4.

Advertisement
Advertisement

 

Το Concept GR Supra GT4 είναι μία διερευνητική προσπάθεια της Toyota για το πως η νέα Supra θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση για ένα οικονομικά προσιτό και ανταγωνιστικό αυτοκίνητο για ιδιωτικές συμμετοχές και μικρές ομάδες στους αγώνες της κατηγορίας GT4.

Advertisement
Advertisement

Ήδη οι αντιδράσεις που έχει συγκεντρώσει η Toyota από τις πρώτες παραγγελίες της Supra οδηγούν στο συμπέρασμα πως πολλοί ιδιοκτήτες της θέλουν να στραφούν στους αγώνες. Το μοντέλο έχει χαρακτηριστικά που το καθιστούν μια ελκυστική πρόταση για να γίνει μία αγωνιστική κατασκευή (με τις προδιαγραφές της κατηγορίας GT4), με το ισορροπημένο πλαίσιο, την διθέσια καμπίνα, το άκαμπτο και ελαφρύ αμάξωμα, την πίσω κίνηση και το πολύ χαμηλό κέντρο βάρους.Ο συνδυασμός του μικρού μεταξονίου και του μεγάλου πλάτους, υπόσχεται σταθερότητα και ευελιξία, τα οποία αποτελούν πολύτιμα χαρακτηριστικά για τους αγώνες σε πίστα.

Φυσικά σαν βάση η Toyota Gazoo Racing, χρησιμοποίησε την Supra παραγωγής στην οποία αύξησε το μήκος και μείωσε το ύψος. Στις αλλαγές θα παρατηρήσετε τον ειδικά σχεδιασμένο εμπρόσθιο διαχύτη και την πίσω πτέρυγα, που βελτιώνει τη ροή του αέρα γύρω από το πλαίσιο, μειώνοντας την οπισθέλκουσα και βελτιστοποιώντας την προς τα κάτω δύναμη. Τα δύο αυτά στοιχεία κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας συνθετικά υλικά κατασκευασμένα από φυσικές ίνες όπως κάνναβη και λινάρι, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές ίνες άνθρακα, προκειμένου να μειωθεί ο αντίκτυπος στο περιβάλλον. Οι γνήσιες ζάντες αλουμινίου έχουν αντικατασταθεί από αγωνιστικούς τροχούς OZ 11 x 18in.

Advertisement

Ο σχεδιασμός της ανάρτησης τύπου MacPherson εμπρός και του πλαισίου της πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων παραμένουν όπως στο μοντέλο παραγωγής, αλλά με την προσθήκη αγωνιστικών ελατηρίων, αμορτισέρ και ράβδων στρέψης. Η επιβράδυνση υψηλής ισχύος που απαιτείται για τους αγώνες παρέχεται από τα δισκόφρενα υψηλής απόδοσης της Brembo.

Κάτω από το καπό, η GR Supra GT4 Concept διατηρεί τον εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα 3.000 κ.εκ. με ένα υπερτροφοδότη, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η απόδοση αυξάνεται με τη βοήθεια ενός επαναπρογραμματισμένου για αγώνες εγκεφάλου (ECU) και νέας καλωδίωσης. Η μετάδοση της δύναμης γίνεται μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Advertisement

Η καμπίνα έχει χάσει την πολυτέλεια της και είναι εξοπλισμένη με κλωβό υψηλής αντοχής, πυροσβεστήρα τύπου FIA και αγωνιστικό κάθισμα OMP. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο επίσης με δεξαμενή καυσίμου ειδικά για αγώνες και σύστημα γρήγορου ανεφοδιασμού.

Η GT4 είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες αγώνων στον κόσμο, με εθνικά και περιφερειακά πρωταθλήματα στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία. Δημιουργήθηκε το 2006 και εγκρίθηκε από τη FIA, έχει σχεδιαστεί για να είναι χαμηλού κόστους για επαγγελματικές ομάδες αλλά και ερασιτέχνες, καθώς και ένα πιθανό εφαλτήριο για την επαγγελματική αγωνιστική κατηγορία GT3.

Advertisement

Η TOYOTA GAZOO Racing θα αξιολογήσει το ενδιαφέρον που δείχνουν οι πιθανοί πελάτες στο Supra GT4 Concept πριν αποφασίσει για τη μελλοντική εξέλιξη του οχήματος.