Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι άγνωστες χρήσεις του άγκιστρου της πόρτας

Ελλάδα 10:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι άγνωστες χρήσεις του άγκιστρου της πόρτας

ΝΕΑ

Οι άγνωστες χρήσεις του άγκιστρου της πόρτας

ΝΕΑ

Δεν του δίνουμε καμία σημασία -συνήθως το αγνοούμε εντελώς. Υπάρχει στη θέση του για να ασφαλίζει η πλαϊνή πόρτα του οχήματος. Ή μήπως όχι;

Advertisement
Advertisement

Ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητο, ανοίγεις την πόρτα, εισέρχεσαι σε αυτό, την κλείνεις, φοράς ζώνη ασφαλείας, εκκινείς τον κινητήρα του οχήματος, ελέγχεις πίσω σου και ξεκινάς για τον προορισμό σου.

Μια τυπική διαδικασία έναρξης για τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο, έτσι δε είναι; Ας σταθούμε, ωστόσο, σε ένα στάδιο αυτής και ας επικεντρωθούμε σε αυτό όπου κλείνει η πόρτα.

Αυτή ασφαλίζει στο άγκιστρο το οποίο υπάρχει ενσωματωμένο στις μεσαίες κολώνες του οχήματος και στο πλαίσιο του πίσω πλαϊνού μέρους του αμαξώματος (στα τετράθυρα και πεντάθυρα οχήματα).

Advertisement
Advertisement

Ένα απλό άγκιστρο είναι που έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο, σε τι άλλο θα μπορούσε να χρησιμεύσει. Κι όμως…

Αυτή είναι η βασική λειτουργία του (να ασφαλίζει την πόρτα). Όμως, το σχήμα του και η θέση στην οποία βρίσκεται μπορεί να είναι χρήσιμα και για άλλες λειτουργίες, πιο πρακτικές. Να δώσει λύσεις σε περιπτώσεις που είναι σχετικά άγνωστες στην πλειονότητα των οδηγών.

Advertisement

Για παράδειγμα, είναι ένα σταθερό σημείο στο οποίο οδηγός μπορεί να προσδέσει το κορδόνι ή τον ιμάντα ενός μεγάλου καλύμματος ηλιοπροστασίας. Επίσης, να προσδέσει στο άγκιστρο τον ιμάντα για τη σταθεροποίηση αποσκευών ή αντικειμένων που μεταφέρονται στην οροφή του αυτοκινήτου. Εννοείται ότι το πάχος του ιμάντα θα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην εμποδίζει το ασφαλές κλείσιμο των πλαϊνών θυρών.

Advertisement

Εκτός αυτής της δυνατότητας, το άγκιστρο στο πλαίσιο του αυτοκινήτου μπορεί να είναι η «βάση» στην οποία θα προσαρτηθεί ένα φορητό σκαλοπάτι το οποίο θα μας επιτρέψει να πατήσουμε πάνω του και να ανέβουμε ψηλότερα, ώστε να φορτώσουμε πιο εύκολα τη σκάρα οροφής του οχήματός μας.

Στην αγορά υπάρχουν σχετικά after market προϊόντα τα οποία κάποιος μπορεί να τα προμηθευτεί. Μάλιστα υπάρχουν κάποια τέτοια σκαλοπάτια τα οποία στην άκρη τους έχουν μεταλλική αιχμηρή επιφάνια η οποία μπορεί να θρυμματίσει το παρμπρίζ του οχήματος σε περίπτωση που χρειαστεί να απεγκλωβιστούν οι επιβάτες.

Επίσης, να τοποθετηθούν σαν τάκος στον τροχό του αυτοκινήτου για να αποτραπεί ενδεχόμενη κύλισή του σε κατηφόρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδού το χρώμα που κάνει το αυτοκίνητό μας άτρωτο στον καύσωνα
Ποιο είναι το πρόστιμο αν διψάσεις στο αυτοκίνητο;
Περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που πωλούνται είναι πλέον SUV