Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ABT αναβαθμίζει το νέο Audi S5

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ABT αναβαθμίζει το νέο Audi S5

ΝΕΑ

Η ABT αναβαθμίζει το νέο Audi S5

ΝΕΑ

Ο γνωστός βελτιωτικός οίκος ABT τονίζει για ακόμα μια φορά την λάμψη των γρήγορων εκδόσεων της Audi, αυτή τη φορά αναβαθμίζοντας την απόδοση του φρεσκαρισμένου Audi S5.

Advertisement
Advertisement

Φθάνοντας στο μέσο της καριέρας του το Audi S5 μαζί με το αναμενόμενο αισθητικό φρεσκάρισμα άλλαξε και σελίδα σε ότι αφορά τον κινητήρα καθώς ο έως πρόσφατα 3.0λιτρος V6 twin-turbo βενζίνης έδωσε τη θέση του σε ένα αντίστοιχο σύνολο πετρελαίου το οποίο μάλιστα συνοδεύεται από ηλεκτρικό υπερτροφοδότη και ήπιο υβριδικό σύστημα.

Ωστόσο αν και η απόδοση των 347 ίππων και 71,5 χλγμ. ροπής μόνο αδιάφορα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν η ABT φρόντισε να παρουσιάσει ένα πακέτο αναβάθμισης του κινητήρα ανεβάζοντας την ισχύ στους 384 ίππους και τη ροπή στα 77,5 χλγμ. Αν και η εταιρία δεν δίνει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις επεμβάσεις που πραγματοποιούνται το μεγαλύτερο μέρος της  βελτίωσης επιτυγχάνεται χάρη στην αλλαγή της χαρτογράφησης της κεντρικής μονάδας ελέγχου.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα για όσους ενδιαφέρονται για την βελτίωση των συνολικών δυνατοτήτων η ABT προσφέρει και ένα πακέτο αναβάθμισης της ανάρτησης το οποίο περιλαμβάνει νέα ελατήρια με δυνατότητα ρύθμισης του ύψους καθώς και αντιστρεπτικές εξελιγμένες από τον οίκο. Τέλος η ABT προσφέρει για το S5 και ένα σετ ζαντών 20 ιντσών με την ονομασία ABT Sport GR σε μαύρη απόχρωση.