Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι 5 πιο περίεργες πόρτες αυτοκινήτων!

Ελλάδα 9:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι 5 πιο περίεργες πόρτες αυτοκινήτων!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι 5 πιο περίεργες πόρτες αυτοκινήτων!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αγαπάμε όταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξεπερνάνε τα όρια της σχεδιαστικής γλώσσας του αυτοκινήτου. Είτε πρόκειται για ένα concept car είτε για αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, είναι ωραίο να βλέπουμε τις εταιρείες να εξελίσσονται και να πρωτοτυπούν στον σχεδιασμό. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Οι πόρτες ενός οχήματος είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για μια αυτοκινητοβιομηχανία, ώστε να διαφοροποιηθεί λανσάροντας το νέο μοντέλο. Δείτε τις πέντε πιο παράξενες και εντυπωσιακές πόρτες σε αυτοκίνητο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  1. Gullwing doors

    Mercedes-Benz 300SL-640 Mercedes-Benz SLS AMG-640
    H πανάκριβη Mercedes-Benz 300SL είχε τις πρωτοποριακές πόρτες Gullwing, οι οποίες τραβούν την προσοχή των γύρω και προκαλούν τον ενθουσιασμό τους. Το ίδιο ισχύει και για την πιο σύγχρονη Mercedes-Benz, την SLS AMG. Ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο με ανοιχτές τις Gullwing πόρτες του εντυπωσιάζει και φωνάζει ότι είναι ένα εξωτικό supercar.
  1. Scissor Doors

    1968 Alfa Romeo-a640
    1968 Alfa Romeo-b640
    Οι «πόρτες ψαλίδι», που συχνά αναφέρονται και ως «Lambo πόρτες», είναι ίσως ο πιο γνωστός άτυπος σχεδιασμός πόρτας σε σύγχρονα αυτοκίνητα. Έχοντας τις ρίζες τους στην Alfa Romeo Carabo του 1968, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, αυτές οι πόρτες κατασκευάστηκαν για όχημα παραγωγής για πρώτη φορά για τη θρυλική Lamborghini Countach. Βέβαια τις έχουμε δει και στην Bugatti EB110, την Koenigsegg Agera και CCR, τις Lamborghini Aventador και Murcielago και τη Spyker C8 που είναι μόνο μερικά παραδείγματα.
    1. Rolling Doors
Advertisement
Advertisement

Αυτός ο τύπος πόρτας ανήκει σε ένα και μοναδικό αυτοκίνητο, το Lincoln Mark VIII του 1993. Ford  Αν και θεωρείται πολύ ακριβό για να φθάσει να βρίσκεται στην παραγωγή, οι πόρτες αυτές είναι καταπληκτικές και… πρωτότυπες.

  1. Front-Hinged Door

    Lancia Stratos Zero-640
    Lancia Stratos Zero-a640
    Το πρωτότυπο Lancia Stratos Zero του 1970 από την εταιρεία Bertone έκανε το ντεμπούτο του το ίδιο έτος στο Auto Show στο Τορίνο. Το σφηνοειδές σχήμα αυτού του αυτοκινήτου προσφέρεται τέλεια για την ύπαρξη μιας πόρτας στο μπροστινό μέρος, καθιστώντας το κάτι αξιοσημείωτο και τότε και τώρα.
  1. Sterling Nova
    Advertisement

    Sterling Nova-a640 Sterling Nova-b640
    Βλέποντας κάποιον να παρκάρει αυτό το αυτοκίνητο και να βγαίνει από αυτό με τέτοιο τρόπο αποτελεί ένα ξεχωριστό θέαμα. Από μακριά, θα μπορούσε κάποιος εύκολα να νομίζει ότι είναι μια Ferrari ή μια Lamborghini.