Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Veloster N TCR με 354 ίππους

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai Veloster N TCR με 354 ίππους

ΝΕΑ

Hyundai Veloster N TCR με 354 ίππους

ΝΕΑ

Το Διεθνές Auto Show της Βόρειας Αμερικής συνεχίζεται με τη Hyundai να αρπάζει την ευκαιρία προκειμένου να αποκαλύψει το αγωνιστικό Veloster N TCR. Το Veloster θα ενταχθεί στο πρωτάθλημα Michelin IMSA του τρέχοντος έτους, αντιμετωπίζοντας τα Audi RS3 LMS TCR, Honda Civic Type R TCR και Volkswagen Golf GTI TCR.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν είναι ακριβώς εύκολος ανταγωνισμός, αλλά το Veloster έχει ήδη ένα σημαντικό κομμάτι αγωνιστικής κουλτούρας. Όπως σημείωσε η Hyundai, το αυτοκίνητο μοιράζεται περίπου το 85% των βασικών εξαρτημάτων του με το i30 N TCR που κερδίζει το πρωτάθλημα. Ένα από τα στοιχεία που προέρχονται από το i30 N είναι κι ο υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος κινητήρας 2.0 λίτρων που παράγει 354 PS και ροπή 450 Nm. Συνδυάζεται δε με ένα 6άρι σειριακό κιβώτιο που στέλνει την ισχύ στους εμπρός τροχούς. Φυσικά, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα είναι κάτι περισσότερο από έναν κινητήρα υψηλής απόδοσης. Ως αποτέλεσμα, το Veloster διαθέτει σύνθετα πάνελ αμαξώματος, ένα τεράστιο πίσω πτερύγιο και τροχούς Braid 18 ιντσών. Επίσης υποστηρίζεται από εξελιγμένα φρένα με εξαπίστονες δαγκάνες και αεριζόμενους δίσκους μπροστά 380mm.

Κατά τα άλλα, έχει εξοπλιστεί με ένα αεροδυναμικό κιτ αμαξώματος, ένα κλωβό ασφαλείας από χάλυβα και μια ανάρτηση με ρυθμιζόμενη απόσβεση. Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά είναι η οθόνη ρύθμισης διάφορων λειτουργιών του οδηγού και το κάθισμα της Sabelt με ζώνες έξι σημείων. Η Bryan Herta Autosport αποτελεί τον αντιπρόσωπο πωλήσεων της Hyundai για το Veloster N TCR στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα παράσχει επίσης τεχνική υποστήριξη καθώς και βοήθεια σε πολλά άλλα τμήματα. Οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες θα αρχίσουν τον Μάρτιο ενώ η τιμή στη Γερμανία ορίστηκε στα 135.000 ευρώ, εξαιρουμένων των ναύλων για τη μεταφορά του.

Advertisement
Advertisement

Hyundai-veloster-n-tcr-tsiro-640