Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Sonata: Υβριδικό και με ηλιακή οροφή

Ελλάδα 8:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Sonata: Υβριδικό και με ηλιακή οροφή

ΝΕΑ

Hyundai Sonata: Υβριδικό και με ηλιακή οροφή

ΝΕΑ

Με νέες τεχνολογικές εφαρμογές υβριδικό κινητήρα και την νέα τεχνολογία Active Shift Control (ASC) η Hyundai αποκάλυψε το Sonata Hybrid του 2020.

Advertisement
Advertisement

 

Η υβριδική έκδοση του Hyundai Sonata, δεν είναι απλά ένα μοντέλο με μοτέρ εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα.  Διαθέτει ιδιαίτερα σχεδιαστικά όπως η «μάσκα» και η αεροτομή η οποία ενσωματώνεται αρμονικά με τα πίσω φώτα. Οι ζάντες αλουμινίου είναι επίσης μοναδικές για το Sonata Hybrid και όπως ισχυρίζεται η Hyundai βοηθούν στην αεροδυναμική.

Advertisement
Advertisement

Μια άλλη ορατή αλλαγή σε σύγκριση με τα κανονικά μοντέλα Sonata είναι οι ηλιακοί συλλέκτες στην οροφή, που κάνουν το ντεμπούτο τους στο Sonata Hybrid. Το σύστημα επαναφορτίζει την μπαταρία (του ηλεκτροκινητήρα) για να αυξήσει την απόσταση διαδρομής, αποτρέποντας την εκφόρτιση της. Σύμφωνα με την Hyundai, 6 ώρες καθημερινής φόρτισης θα δώσουν στο Sonata Hybrid ένα πρόσθετο εύρος οδήγησης 1.300 χλμ. κάθε χρόνο.

Ένα άλλο τεχνολογικό χαρακτηριστικό είναι η τεχνολογία Active Shift Control, η οποία καταφέρνει να μειώσει το χρόνο αλλαγής ταχυτήτων κατά 30%. Αυτό γίνεται με την εφαρμογή νέου λογικού λογισμικού ελέγχου στη Μονάδα Ελέγχου Υβριδικών (HCU), η οποία στη συνέχεια ελέγχει τον ηλεκτροκινητήρα για να ευθυγραμμίσει τις ταχύτητες περιστροφής του με το κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

Τα οφέλη από αυτό είναι η βελτιωμένη απόδοση (καλύτερη και πιο άμεση επιτάχυνση), οικονομία καυσίμου και ανθεκτικότητα στη χρήση, καθώς το ASC ελαχιστοποιεί τις τριβές κατά τη διάρκεια της αλλαγής ταχύτητας.

Το 2020 Hyundai Sonata Hybrid εφοδιάζεται με τον κινητήρα Smartstream G2.0 GDi HEV που συνδυάζεται με ένα κιβώτιο έξι ταχυτήτων. Ο κινητήρας βενζίνης αποδίδει 150 ίππους και ροπή 188 Nm (139 lb-ft), ενώ ο ηλεκτρικός κινητήρας προσθέτει 52 ίππους (38 kW) και 205 Nm ροπής. Η συνδυασμένη απόδοση του συστήματος είναι 202 ίπποι και η κατανάλωση είναι (σύμφωνα με την Hyundai) 4,97 λίτρα / 100 km.

Advertisement

Το Sonata Hybrid προσφέρει μια σειρά από εφαρμογές, όπως το Assist Forward Collision-Avoidance Assist με ανίχνευση πεζών / ποδηλάτη και Lane Follow Assist, η οποία επεμβαίνει στο σύστημα διεύθυνσης ώστε να κρατήσει το όχημα στο κέντρο της λωρίδας.

Τέλος, το μοντέλο έρχεται έχει επίσης λειτουργία ψηφιακού κλειδιού, μέσω μιας εξειδικευμένης εφαρμογής smartphone, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το όχημα, να ενεργοποιούν το συναγερμό και ακόμη και να εκκινούν τον κινητήρα εξ αποστάσεως.

Advertisement