Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: Πατάει γκάζι με επενδύσεις μαμούθ & 5ετές πλάνο

Ελλάδα 1:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Πατάει γκάζι με επενδύσεις μαμούθ & 5ετές πλάνο

ΝΕΑ

Hyundai: Πατάει γκάζι με επενδύσεις μαμούθ & 5ετές πλάνο

ΝΕΑ

Επενδύσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια ανακοίνωσε ο όμιλος της Hyundai. Στόχος η παραμονή του κορεάτικου κολοσσού στην κορυφή των ραγδαίων εξελίξεων που λαμβάνουν μέρος στον κόσμο των τεσσάρων τροχών παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

 

Συγκεκριμένα, η Hyundai Motor Group, ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 35,547 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, με το μεγαλύτερο μέρος από αυτό το αστρονομικό ποσό να επενδύεται στην Έρευνα και Εξέλιξη (R&D) αλλά και σε τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας που αναμένεται να αναπτυχθούν ραγδαία στο σχετικά άμεσο μέλλον, όπως είναι οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και οι υπηρεσίες κινητικότητας. Μέσα στα πλάνα του ομίλου είναι φυσικά και η “ηλεκτροποίηση” της γκάμας που προσφέρουν οι Hyundai και Kia.

Advertisement
Advertisement

Οι επενδύσεις ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Hyundai, Wonhee Lee, σε συνέδριο μετόχων που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου. Ανάμεσα στα ενδιαφέρονται στοιχεία που παρέθεσε ο Lee είναι και η αύξηση του μέσου όρου των ετήσιων επενδύσεων της εταιρίας κατά 58% για την επόμενη πενταετία σε σχέση με την περασμένη με το ποσό να ανεβαίνει στα 7,06 δισ. ευρώ ετησίως έναντι 4,471 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ένα ποσό της τάξης των 15,9 δισ. ευρώ θα επενδυθεί στα νέα μοντέλα, προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την ανταγωνιστικότητά τους απέναντι στις προτάσεις άλλων κατασκευαστών, ενώ επενδύσεις που ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν με στόχο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού των εργοστασίων του ομίλου.

Advertisement

Ανάμεσα στις επενδύσεις κλειδιά είναι και η εξέλιξη μίας νέας πλατφόρμας και ενός νέου συστήματος μετάδοσης αλλά και νέων μοντέλων που θα υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Hyundai “Sensuous Sportiness”, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και SUV μοντέλα.

Όπως ανακοινώθηκε και νωρίτερα μέσα στη χρονιά, μέχρι το 2025, η γκάμα του ομίλου θα αριθμεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, 44 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, τα οποία αναμένονται να πραγματοποιούν περί τα 1,67 εκατ. πωλήσεις ετησίως.

Advertisement

Το 2020 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο που θα χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα του ομίλου για ηλεκτρικά, ενώ το 2021 η Hyundai θα θέσει σε εφαρμογή ένα νέο δοκιμαστικό πρόγραμμα αυτόνομων ταξί ρομπότ στην Κορέα.

Ανάμεσα στους στόχους που θα καλύψουν οι τεράστιες επενδύσεις της κορεάτικου ομίλου είναι η ισχυροποίηση του στο τομέα των οχημάτων με κυψέλες υδρογόνου, από τα οποία αναμένει ετήσιες πωλήσεις της τάξης των 500.000 μονάδων έως το 2030.