Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Palisade: Νέο SUV, νέες προσδοκίες…

Ελλάδα 14:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai Palisade: Νέο SUV, νέες προσδοκίες…

ΝΕΑ

Hyundai Palisade: Νέο SUV, νέες προσδοκίες…

ΝΕΑ

Η Hyundai παρέμενε σιωπηλή για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ότι αφορά στο επερχόμενο SUV με τις τρεις σειρές καθισμάτων στο εσωτερικό του. Εκτός από μερικές φωτογραφίες κατασκοπείας και κάποιες διάσπαρτες πληροφορίες δεν γνωρίζουμε πολλά γι ‘αυτό. Αλλά σήμερα έχουμε την πρώτη ενδελεχή ματιά στη ναυαρχίδα – και το πιο σημαντικό, μαθαίνουμε το όνομά του.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η Hyundai βαφτίζει το νέο SUV της, Palisade. Το όνομα μεταφράζεται κυριολεκτικά σε “μια σειρά παραθαλάσσιων βράχων”, αλλά αποτίει φόρο τιμής στα νησιά Palisade του Ειρηνικού στην Καλιφόρνια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Νότια Καλιφόρνια θα είναι μια μεγάλη αγορά για το νέο SUV όταν θα κάνει ντεμπούτο. Το Palisade είναι σε θέση να μεταφέρει οκτώ επιβάτες και μοιράζεται την πλατφόρμα της με το εξίσου μεγάλο Kia Telluride, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη Νέα Υόρκη στην εβδομάδα μόδας ενώ ακολούθησε μια σειρά από πρωτότυπα στην έκθεση τεχνολογίας SEMA. Παρόλο που πρόκειται για μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, δεν περιμένουμε αρκετές αλλαγές στην τελική μορφή του Palisade. Πρόκειται ουσιαστικά για μια έκδοση τριών σειρών καθισμάτων του σημερινού Santa Fe με πιο εκκεντρική όμως σχεδίαση περιμετρικά.

Το Palisade προσφέρει στάνταρντ την κίνηση στους εμπρός τροχούς, με δυνατότητα επιλογής για κίνηση σε όλους τους τροχούς. Οι φήμες αποκαλύπτουν πως η Hyundai θα επιστρατεύσει ένα V6 κινητήρα 3,3 λίτρων με 290 ίππους κάτω από το καπό όπως και ένα υβριδικό V6 σύνολο 3,5 λίτρων με συνολική απόδοση 400 ίππους, το οποίο θα προστεθεί στη γκάμα αργότερα. Το Hyundai Palisade θα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Λονδίνου στις 28 Νοεμβρίου 2018 και υπόσχεται μια τολμηρή φυσιογνωμία τουλάχιστον εξωτερικά. Το SUV θα κυκλοφορήσει στο καλοκαίρι του 2019 στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει ακόμα καμία λέξη για την τιμολόγηση.

Advertisement
Advertisement

Hyundai-palisade-il-rendering-tsiro-640