Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Nexo: Ξεκίνησαν οι παραγγελίες

Ελλάδα 16:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai Nexo: Ξεκίνησαν οι παραγγελίες

ΝΕΑ

Hyundai Nexo: Ξεκίνησαν οι παραγγελίες

ΝΕΑ

Η Hyundai ξεκίνησε τη λίστα παραγγελιών για το νέο Nexo στη Νότια Κορέα. Θα προσφέρεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού τα οποία αποκαλούνται Modern και Premium, με τιμές κτήσης γύρω στα 32.000 δολάρια. Μπορεί να είναι μακριά από τη Γηραιά Ήπειρο, αλλά δεν αποκλείουμε το γεγονός να μπουν ιδέες στην Κορεάτικη φίρμα…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η τελική τιμή περιλαμβάνει την κρατική επιχορήγηση για ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου όπως επίσης και μια περιφερειακή επιδότηση. Χωρίς αυτά, το Hyundai Nexo έχει τιμή εκκίνησης 63.875 δολάρια. Οι κυψέλες καυσίμου συνοδεύονται από εγγύηση 10 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων σε τοπικό επίπεδο, αλλά είναι άγνωστο αν θα υιοθετήσουν αυτή τη στρατηγική στις παγκόσμιες αγορές. Παρ ‘όλα αυτά, η Hyundai θα επανέλθει με περισσότερα στοιχεία, όταν θα ανακοινωθεί η τιμολόγηση και η διαθεσιμότητα και σε άλλες αγορές του πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

“Είμαστε μάρτυρες μιας ιστορικής ημέρας, καθώς η τεχνολογία των κυψελών καυσίμου διατίθεται στο εμπόριο σε μεγάλες ποσότητες”, δήλωσε ο Byung Kwon Rhim, Αντιπρόεδρος της Hyundai, αναφερόμενος στις παραγγελίες για τις 733 μονάδες του νέου αυτοκινήτου. «Με αυτό το θετικό ξεκίνημα, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και σε άλλες αγορές προκειμένου να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της νέας αγοράς οχημάτων κυψελών καυσίμου». Ανυπομονούμε και για τα Toyota Mirai και Honda Clarity, έως τότε όμως να ξέρετε πως το Hyundai Nexo των 161 ίππων και ροπής 395 Nm χρειάζεται 9,2 sec για την επιτάχυνση 0-100 km/h ενώ δύναται να φτάσει την τελική ταχύτητα των 179 km/h.

Ο ανεφοδιασμός των τριών δεξαμενών αποθήκευσης με υδρογόνο, ο καθένας χωρητικότητας 52,2 λίτρων, διαρκεί λιγότερο από 5 sec ενώ κατόπιν το όχημα μπορεί να οδηγηθεί για 609 km προτού χρειαστεί ανεφοδιασμό.

Hyundai-nexo-2019-tsiro-640