Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Hyundai MobED: Η μικρή πλατφόρμα κινητικότητας

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai MobED: Η μικρή πλατφόρμα κινητικότητας

Mobility

Hyundai MobED: Η μικρή πλατφόρμα κινητικότητας

Mobility

Η Hyundai παρουσίασε το Mobile Eccentric Droid (MobED), μια νέα «μικρή πλατφόρμα κινητικότητας» που έχει αναπτύξει για χρήση σε διάφορους τομείς. Με προσαρμόσιμο μεταξόνιο και προηγμένη τεχνολογία, είναι τέλειο για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Advertisement
Advertisement

Όπως όλες οι εκκεντρικές ιδέες, το Droid της Hyundai, μπορεί να το δούμε στον κινηματογράφο

 

Το MobED αποτελείται από μια επίπεδη ορθογώνια πλατφόρμα στην οποία μπορούν να τοποθετηθούν μια ποικιλία μηχανών, εργαλείων και εξαρτημάτων, η οποία κινείται με τέσσερις μεγάλους τροχούς 12 ιντσών. Διαθέτει επίσης μια ανεξάρτητη ανάρτηση που επιτρέπει στην πλατφόρμα να παραμένει επίπεδη σε ανώμαλο έδαφος.

Advertisement
Advertisement

Αν και το πλήρες φάσμα των χρήσεων του, πιθανότατα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, η Hyundai προβλέπει ότι το MobED θα είναι χρήσιμο για τα κινηματογραφικά συνεργεία.

Επίσης είναι ακόμη αρκετά ισχυρό για να βοηθήσει στη μετακίνηση ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα.

Advertisement

Με μήκος 67 εκατοστά, πλάτος 60 και ύψος 33, το MobED είναι αρκετά μεγάλο για να πάρει πάνω του μια μπαταρία 2 kWh (50 κιλών). Ωστόσο, η ικανότητά του να προσαρμόζεται στο έδαφος σημαίνει επίσης ότι το μεταξόνιό του μπορεί να επεκταθεί από 45 σε 65 εκατοστά. Το droid μπορεί να φτάσει τα 30 χλμ/ώρα.

«Έχουμε αναπτύξει την πλατφόρμα MobED για να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς των υπαρχόντων ρομπότ εσωτερικών χώρων μεγιστοποιώντας τη χρηστικότητά της στις πόλεις βελτιώνοντας δραματικά τη συνολική κινητικότητα της πλατφόρμας», δήλωσε ο Dong Jin Hyun, Επικεφαλής του Hyundai Motor Group Robotics Lab.

Advertisement

Το MobED θα παρουσιαστεί στο κοινό στην CES 2022, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5-8 Ιανουαρίου 2022 στο Λας Βέγκας. Στην ίδια εκδήλωση, η Hyundaiι θα παρουσιάσει το μελλοντικό της όραμα σε ότι αφορά τη ρομποτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δεν είναι super car, είναι super fun car (video)
ΕΕ: «Κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές CO2»
Ποιος δεν θα ήθελε αυτό το σκληροπυρηνικό Hyundai Tucson; (+video)

Advertisement