Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai iMax N Drift Bus: Το απόλυτο Van για ντριφτ (video)

Ελλάδα 4:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai iMax N Drift Bus: Το απόλυτο Van για ντριφτ (video)

ΝΕΑ

Hyundai iMax N Drift Bus: Το απόλυτο Van για ντριφτ (video)

ΝΕΑ

H Hyundai Αυστραλίας δημιουργεί μία ειδική έκδοση του πολυμορφικού μοντέλου της H-1, η οποία έχει σαν στόχο να προσφέρει ατελείωτες στιγμές πλαγιολίσθησης.

Advertisement
Advertisement

 

Όλοι μας γνωρίζουμε το τμήμα «N» της Hyundai, που κατασκευάζει ειδικές εκδόσεις μοντέλων παραγωγής, όπως το i30 και το Veloster. Τώρα, ήρθε η ώρα και για ένα διαφορετικής προσέγγισης μοντέλο, το γνωστό μας πολυμορφικό H-1. Η ιστορία ξεκινά πριν από λίγους μήνες, όταν η Hyundai Γερμανίας, ανέβασε στο διαδίκτυο μία teaser φωτογραφία ενός βελτιωμένου H-1, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωταπριλιάς. Στη συνέχεια, η αντίστοιχη αντιπροσωπεία της Αυστραλίας, αποφάσισε να βγάλει στην παραγωγή μία και μοναδική έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου έχοντας τον κωδικό iMax N Drift Bus.

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με την έκδοση παραγωγής, το iMax N διαφέρει κυρίως στα μηχανικά μέρη. Καταρχήν, κάτω από το καπό βρίσκεται ένας twin-turbo V6 κινητήρας με χωρητικότητα 3,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 402 ίππους και 555 Nm ροπής. Η παραπάνω ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, ενώ δεν λείπει το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, το σύστημα πέδησης είναι αναβαθμισμένο με μεγαλύτερα δισκόφρενα, ενώ το «τουμπανιασμένο» βαν φορά σλικ ελαστικά. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η κατανομή του βάρους του iMax N Drift Bus, με πλήρες φορτίο είναι 50:50.

Advertisement

Το σπορ στοιχείο συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου έχουν τοποθετηθεί εμπρός καθίσματα και τιμόνι N Sport, ενώ οι πίσω θέσεις έχουν επενδυθεί με δερμάτινα και suede υφάσματα. Φυσικά το iMax N Drift Bus δεν θα μπει σε κανονική παραγωγή, αλλά θα συμμετέχει σε αγώνες drift και Time Attack.

Δείτε το εξωπραγματικό βαν να καίει λάστιχα στο παρακάτω βίντεο:

Advertisement