Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: Έξι νέα teasers του Ioniq 6

Ελλάδα 16:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Έξι νέα teasers του Ioniq 6

ΝΕΑ

Hyundai: Έξι νέα teasers του Ioniq 6

ΝΕΑ

Το Hyundai Ioniq 6 είναι ένα από τα ηλεκτρικά οχήματα που περιμένουμε από την κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία. Το νέο Ioniq έχει πολλά στοιχεία από το concept Hyundai Prophecy του και τα νέα teaser, το αποκαλύπτουν.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η  Hyundai  μας δείχνει μέρη του έτοιμου για παραγωγή Ioniq 6, όταν τα προηγούμενα teaser που περιελάμβαναν σκίτσα και όλα τα πρωτότυπα που είχαν πιάσει οι φωτογράφοι κατασκόπων είχαν έντονο καμουφλάζ.

Το Ioniq 6 διατηρεί την αεροδυναμική σιλουέτα και το design του concept Hyundai Prophecy, ενώ εισάγει νέα στιλιστικά στοιχεία. Ένα teaser δείχνει τις κάμερες που αντικαθιστούν τους καθρέφτες, το μπροστινό φτερό και τις νέες ζάντες αλουμινίου, οι οποίες θυμίζουν τα μοντέλα Hyundai N.

Advertisement
Advertisement

Μία άλλη φωτογραφία teaser δείχνει τη γραμμή οροφής σε στυλ coupe και τις χωνευτές λαβές των θυρών, ενώ μπορούμε επίσης να δούμε τμήματα του μπροστινού και του πίσω προφυλακτήρα. Τα τελευταία διαθέτουν διχρωμία και μοιάζουν με αεραγωγούς, ενώ έχουν φωτιστικά LED τύπου pixel .

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι η μπάρα LED (καλύπτει όλο το πλάτος), που φαίνεται ότι είναι ενσωματωμένη στην πίσω αεροτομή. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για τα πραγματικά πίσω φώτα ή για ένα υπερβολικό τρίτο φως φρένων, αλλά σίγουρα φαίνεται σαν όχημα από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ακολουθώντας τη σχεδιαστική γλώσσα του Hyundai Staria.

Advertisement

Γνωρίζουμε ήδη ότι το Hyundai Ioniq 6 θα μοιράζεται την αρχιτεκτονική E-GMP με το μικρότερο Ioniq 5, το Kia EV6 και τα αδέρφια Genesis GV60. Το EV θα εφοδιάζεται με μπαταρία 73 kWh που σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιτρέπει αυτονομία πάνω από 482 χλμ. Η ισχύς θα προέρχεται είτε από έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα με 218 ίππους στο απλό μοντέλο, είτε από διπλούς ηλεκτροκινητήρες με 313 ίππους στην πιο ισχυρή έκδοση AWD. Αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα για το EV (μεγέθους Sonata) στις 28 Ιουνίου, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα, με τη Hyundai να είναι έτοιμη να αποκαλύψει το νέο της μοντέλο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Hyundai Staria πάει… παντού (video)
Hyundai: Το Tucson στην κορυφή των SUVs στην Ευρώπη
Το πρώτο teaser της Hyundai για το Ioniq 6 (+video)