Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το απόλυτο αυτοκίνητο για το χιόνι έφτιαξε η Hyundai(Video)

Ελλάδα 11:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το απόλυτο αυτοκίνητο για το χιόνι έφτιαξε η Hyundai(Video)

ΝΕΑ

Το απόλυτο αυτοκίνητο για το χιόνι έφτιαξε η Hyundai(Video)

ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο Elevate που παρουσίασε η Hyundai στην έκθεση CES στο Las Vegas, είναι ένα διασωστικό όχημα που σύμφωνα με την εταιρία μπορεί να πάει εκεί που δεν μπορεί κανένα συμβατικό αυτοκίνητο ούτε ακόμη και τα πιο σκληροτράχηλα 4Χ4. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το ψηφιακό βίντεο που ακολουθεί είναι “όλα τα λεφτά” καθώς παρουσιάζει το concept Elevate (ανυψώνω στα ελληνικά) σε δράση δείχνοντας τα πραγματικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η λύση της Hyundai.

hyundai-elevate-ultimate-mobility-vehicle-concept-3

Αυτό που χαρακτηρίζει φυσικά το Elevate είναι η δυνατότητα ανύψωσης του αμαξώματος του από το έδαφος χάρη στα τέσσερα αρθρωτά άκρα του, τα οποία φέρουν στο τέλος τους ρόδες με ηλεκτροκινητήρες! Έτσι το Elevate μπορεί να φτάσει γρήγορα στο τόπο όπου χρειάζεται, ως συμβατικό αυτοκίνητο και έπειτα να περάσει με ευκολία πάνω από τερέν που τα κανονικά αυτοκίνητα δεν μπορούν.

Advertisement
Advertisement

hyundai-elevate-ultimate-mobility-vehicle-concept-1

Τα “πόδια” του Elevate δεν βρίσκονται εκεί μόνο για να ανυψώνουν την καμπίνα. Μπορούν να μιμηθούν το περπάτημα των θηλαστικών αλλά και των ερπετών (!) και έτσι, με τους τροχούς κλειδωμένους, να βοηθήσουν το όχημα να σκαρφαλώσει σε σημεία που πραγματικά ήταν πριν απροσπέλαστα αλλά και να περάσει πάνω από τερέν που δεν θα μπορούσε χωρίς… πόδια.

hyundai-elevate-ultimate-mobility-vehicle-concept-4

Advertisement

Σύμφωνα με την Hyundai η ηλεκτρική πλατφόρμα του concept μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τύπους αμαξώματος ανάλογα με τη χρήση που προορίζεται, αναφέροντας χαρακτηριστικά και τα οφέλη που μπορεί να έχει για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας, ειδικά ως αυτόνομο όχημα.