Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: Δυο νέα εργοστάσια στην Κίνα

Ελλάδα 23:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Δυο νέα εργοστάσια στην Κίνα

ΝΕΑ

Hyundai: Δυο νέα εργοστάσια στην Κίνα

ΝΕΑ

Η Hyundai Νότιας Κορέας δήλωσε ότι δύο νέα εργοστάσια στην Κίνα θα παράγουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα και μοντέλα που στοχεύουν στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να αποτρέψει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από Κινέζους αντιπάλους. Η Hyundai ανέφερε σε δήλωσή της πως ολοκλήρωσε το τελευταίο της κινεζικό εργοστάσιο, το τέταρτο, στην επαρχία Cangzhou, Hebei, και ότι θα ανοίξει ένα άλλο στο Chongqing το επόμενο έτος. Η προσθήκη των δύο εργοστασίων, το κάθε ένα με ετήσια παραγωγική ικανότητα 300.000, πρόκειται να αυξήσει τον συνολικό αριθμό οχημάτων που μπορεί να φτιάξει στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά της, έως 1,81 εκατομμύρια το χρόνο.

Η εστίαση στα πράσινα αυτοκίνητα αποτελεί μέρος μιας νέας στρατηγικής της Hyundai για την Κίνα. Η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία κατέχει την τρίτη θέση στις πωλήσεις της Κίνας μαζί με την θυγατρική της Kia, πέτυχε πτώση του μεριδίου της αγοράς στο 8,9% πέρυσι, καθώς οι Κινέζοι ανταγωνιστές παρασύρουν τους πελάτες.

“Θα επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας για να επιτύχουμε και πάλι μερίδιο αγοράς πάνω από 10% με το άνοιγμα εργοστασίου του Cangzhou”, δήλωσε η Hyundai. Δεν αποκάλυψε πόσο επενδύει βέβαια στα νέα εργοστάσια. Το νοτιοκορεατικό δίδυμο θα έχει συνολική παραγωγή στην Κίνα 2,7 εκατομμύρια οχήματα, αφού υπολογίζονται τα 890.000 οχήματα της Kia. Η Hyundai δήλωσε ότι σκοπεύει να παραγάγει εννέα πράσινα οχήματα στην Κίνα μέχρι το τέλος του 2020, στοχεύοντας στο 10 % των πωλήσεών της στη χώρα μέχρι το 2021, πληρώντας τους κανονισμούς οικονομίας καυσίμου, τομέας στον οποίο κυριαρχούν οι Κινέζοι.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι τα νέα εργοστάσια θα κατασκευάσουν μοντέλα διαφόρων μεγεθών για να ανταγωνίζονται με τα αντίστοιχα χαμηλού κόστους της Κίνας. Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της, η Hyundai θα ενισχύσει τον αριθμό των αντιπροσωπειών στην Κίνα σε 1.400 έως το τέλος του έτους, από 1.000 που είναι σήμερα. Σχεδιάζει επίσης να εξασφαλίσει αντιπροσώπους στις νοτιοδυτικές περιοχές και στις μικρές πόλεις της χώρας.